Willem Wind uit de kast

Ja die kast… Een leuk verhaaltje kan ik vertellen over mijn kast. Niet dat ik er bewust in zat of wilde zijn. Mijn gezin woonde jaren terug in Hattem,een klein stadje van ons kent ons. We wilden meer kontakten met hb-ers, we waren er net achter, zeg maar. Lastig dat ik nu je lichaamstaal niet kan zien, ik zou mijn verhaal er bij aanpassen en kan dat nu niet. Om bekendheid te geven aan ons initiatief stuurde ik wat letters naar het lokale krantje en die kwam terug met een man die een klein interviewtje wilde. Dat kan natuurlijk. En daarna kwam iemand die een klein fotootje kwam maken want een plaatje hoort er bij, zei ie…. Ik maakte me geen zorgen, het was allemaal klein en wat zou er kunnen zijn dat opvallend was. Nou… toen de krant uitkwam zag ik mezelf groter dan levensecht in de krant staan met een lang artikel. Zoals ik altijd doe bedacht ik me te emigreren dan wel te immigreren mocht het nodig zijn. Dacht al aan Zeeland of Limburg. Nieuw Zeeland… Maar de reacties waren neutraal tot zeer positief! Echt leuk omdat men me nu beter snapte, denk ik. Ik had een kinderdagverblijf in Hattem(www.fkn.nu) maar daar heeft het totaal geen effect op gehad. Er werd veel over gepraat begreep ik later, we waren de eersten.., maar ik heb er alleen maar plezier van gehad. We hebben er leuke contacten aan over gehouden maar de reactie van de marktkoopvrouw vond ik het liefste. Daar kocht ik elke woensdag vlees en ze zei: Het valt niet altijd mee om hoogbegaafd te zijn, geloof ik, he? Nou, zei ik, niet echt nee…. Maar soms ook wel, hoor. De meest kritische reacties kwamen toch van de hb-ers zelf. Die voelden nattigheid, zeg maar. De gewone man en vrouw had niets met mijn uit de kast komen.
Willem Wind

3 gedachten aan “Willem Wind uit de kast”

  1. Ik vind het heel erg jammer dat de kwaliteit van de interviewer nogal wat te wensen overlaat. Deze mooie en begaafde geïnterviewden verdienen dat hun verhaal ook helder uitgevraagd wordt. Ik zie de verwarde blik van de geinterviewde bij warrige vragen of bij de wat wazige reacties door de interviewer. Jammer, want de verhalen van echte hb-ers zijn goud waard als ze anders/beter op beeld gezet waren.

  2. Dat klinkt alsof ik een politicus was..:) Dat is dan de eerste keer!
    Meestal is dat een heel verhaal omdat veel tussen de regels door gezegd wordt. Daar is lastig op te reageren want puur met woorden zeggen ze vaak wat ik wilde horen. Maar het is ook duidelijk dat ze iets anders bedoelen.

  3. Ha die Willem, wat vertel je lekker, ook in de videootjes op joetjoep, maar echt inhoudelijk iets zeggen ; meer van het was leuk of het was niet leuk, maar WAT er nou leuk was of niet?????????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *