4 gedachten aan “Waarom behalen zoveel hoogbegaafden geen diploma?”

 1. Wordt je verplicht lolly’s inpakken voor Look O look anders valt het onder werkweigering
  en word je salaris ingehouden – nog meer stress.
  Als de bedrijfsarts zegt tegen de werkgever dat dit “medisch niet verantwoord is” hebben ze
  daar schijt aan.

 2. Heb er net 22 jaar op een sociale werkplaats gewerkt – heerlijk was de clown van de afdeling.
  Mijn zoon is hoogbegaafd +140

  Mijn behandelaar:

  Hulpvraag:
  Cliënt voelt zich volkomen miskend en daardoor getraumatiseerd. Hij zou zijn zelfbeeld en gevoel voor eigenwaarde hersteld willen zien. Hij zou graag assertiever (niet vijandiger) willen zijn en beter zijn grenzen leren aangeven. Niet meer altijd aardig gevonden willen worden en afstand kunnen nemen zodat conflictsituaties minder stress opleveren. Door therapie weer nieuwe doelen vinden.

  Visie op de problematiek en psychodynamische diagnose:
  Intelligente, gevoelige man (57) die in zwak sociaal milieu nauwelijks uit de verf komt en na overlijden vader en heftig conflict met moeder derailleert. Als hij vanaf zijn 27e weer op de rails komt in zijn huwelijk, gezin en geloof en hij langdurig, vast werk vindt op de sociale werkplaats voelt hij zich veelal nauwelijks serieus genomen of op zijn niveau aangesproken, waardoor langdurige arbeidsconflicten ontstaan, die zelfs leiden tot chronische angstklachten, chronische boosheid en somberheid over miskenning van zijn persoon en paranoïde klachten. Erkenning van zijn talenten en verwerking van zijn trauma’s zijn momenteel noodzakelijk om weer wat tot rust te komen en om middels het vinden van zingeving passend bij zijn mogelijkheden zich weer maatschappelijk relevant te kunnen voelen.

  FUCK DEZE WERELD

 3. Er is een mooi concept wat zorgt dat vrijwel alle hoogbegaafden een passend diploma zal kunnen halen en daarmee laten zien wat ze waard zijn. Het heet Open Space Onderwijs. Een korte uitleg vind je op https://ikbenhoogbegaafd.nl/open-space-onderwijs-in-een-notendop/ en meer kun je lezen op http://www.openspaceonderwijs.nl Wil je er over sparren of dat er een lezing/workshop over gegeven wordt, dan kan dat altijd wel. Neem even contact op met Willem Wind: w.wind@openspaceonderwijs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *