Vriend van de promotiebus

Om de promotiebus te kunnen ondersteunen wil ik je vragen om je naam te laten plaatsen als vriend van de promotiebus. Als je dat wilt vul dan dit webformuliertje in en ik plaats je naam hieronder. Het emailadres wordt alleen maar gebruikt als controlemiddel en om jou te melden dat je naam is geplaatst.

Waarvoor je je naam plaatst is dit: Met het plaatsen van mijn naam maak ik duidelijk dat ik graag deze promotiebus in actie wil zien in Nederland of Vlaanderen. Ik wil graag dat het gesprek op gang getrokken wordt over dit voor mij belangrijke onderwerp, hoogbegaafdheid.

  Uw naam

  Uw emailadres

  Uw voorkeur:

  Meer informatie over deze promotiebus vind je hier

  1. Willem Wind
  2. Linda Lemmers
  3. Marjolein Blok
  4. Hoogbegaafdheid Oldenzaal Online
  5. Eveline Vergauwen

  Eén gedachte over “Vriend van de promotiebus”

  1. Ik wil graag aandacht vragen voor het boek ‘Masculity and Femininty’ – The Taboo Dimension of National Cultures door Geert Hofstede and Associates.

   Hoogbegaafd zijn is genderneutraal, maar wordt erfelijk over gedragen via het X-chromosoom van moeder op zoon. Daarom vraag ik aandacht voor deze bijzondere relatie in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de hoogsensitieve-hoogbegaafde jongen als kind. Denk maar aan de relatie tussen Maria als moeder van Jezus en Jezus en zijn spirituele ontwikkeling als spiritueel leider in die Hellenistische Joods/Romeinse masculine cultuur toen. Jezus was duidelijk een feminine spiritueel leider in conflict met de masculine leiders binnen die cultuur toen. Hij onderwierp zich als spiritueel leider niet aan de dogma’s van de kerk. Maar bracht een boodschap van herstel individueel van de eigen relatie met God en vaak daardoor ook lichamelijk herstel.
   Niet elke hoogbegaafde vindt de innerlijke kracht om stand te houden in een maatschappij die masculine en patriarchaal is georganiseerd. De band met de innerlijke moeder van de hoogbegaafde jongen moet wel heel sterk zijn om stand te houden.
   Ik denk dat het een holistische benadering vraagt om de HB-problematiek in een dualistische wereld op te lossen.

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *