Vraag maar raak! Vragen 61-90

Vraag 90

I would like to get tested to find out if I am gifted. Lees verder..

Vraag 89

Hoe krijg je thuisonderwijs naar universitair niveau als jong volwassen ex gestrande schoolloopbaan met nu wel een havo startkwalificatie vergoed? Lees verder..

Vraag 88

Hoe komt het dat minder begaafd wel van belang wordt geacht bij opleidings- en beroepskeuze (inclusief de hiermee samenhangende instituties als o.a. Sociale Dienst en UWV) en meer Lees verder..

Vraag 87

krijgen hoogbegaafde volwassenen in Vlaanderen nog evenveel kansen als kinderen om een gepersonaliseerde begeleiding te genieten? zo ja, waar kan je geholpen worden? Lees verder..

Vraag 86

Kun je hoogbegaafd zijn ondanks een gemiddelde score op een IQ test? Lees verder..

Vraag 85

Waarom voel je je als hoogbegaafde in een groep (familie, verjaardag, werkgroepen) heel vaak buitengesloten? Of genegeerd? Geen enkel gesprek wordt je in meegenomen. Je gaat je dan kleiner en onzekerder door voelen. Als Lees verder..

Vraag 84

Kun je aan de ontlasting van een individu ook het IQ afleiden? Lees verder..

Vraag 83

Zijn er onderwijzers of onderwijzeressen die prive thuis les geven ? Een nanny geeft die ook onderwijs? Lees verder..

Vraag 82

Hoe weet je of iemand hoogbegaafd is? Ik denk het over iemand waar ik mee werk omdat die persoon een bijna magnetische aantrekkingskracht heeft die ik bij “gewone” mensen niet voel. Is zeer sensitief, kan mij als HB gemakkelijk volgen, goed analyseren, heeft weinig tot geen uitleg nodig enz. Is daarnaast bescheiden. Ik sluit me als HB voor mensen Lees verder..

Vraag 81

Zelf merk ik steeds meer mensen om mij heen die HB zijn maar hun weg of passies verloren zijn door wat hun omgeving vindt/wilt/doet. Ben ik de enige die dit is opgevallen? Maar nog belangrijker… Lees verder..

Vraag 80

Waarom kan men niet accepteren dat hoogbegaafdheid een IQ score in de bovenste 2% is, niets meer en niets minder. Waarom blijven zelfs mensen die zelf ook actief zijn in de ‘hoogbegaafdenwereld’ er maar allerlei nieuwe rare definities bij verzinnen met Lees verder..

Vraag 79

Ik ben juf van een “plus klas “ ik zou graag tip hebben om lln aan opdracht te krijgen. Het is moeilijk voor hem om een keuze te maken, te prioriteren, door te zettenLees verder..

Vraag 78

Inderdaad gelijkgestemden hebben is erg belangrijk. Hoe kan ik die vinden? Ik heb ook veel problemen gekend werd verkeerd ingeschat in mijn tijd zat op een lom leao zelfs. Nu pas doe ik nog een opleding engineering hbo en ik ben 42 jaar. Gek genoeg rol ik er zo Lees verder..

Vraag 77

Ik ben nu 20, veel problemen gehad in het onderwijs maar ga volgend jaar beginnen aan een universitaire studie. Nu heb ik totaal geen contact met gelijkgestemde, mensen van “mijn leeftijd” die een universiataire studie (gaan) doen.Lees verder..

Vraag 76

Dochter van 5 heeft een algemene iq test gehad als onderdeel van ander onderzoek. Kwam gemiddeld iq uit. Op moment van onderzoek was ze dwars en moe. We vermoeden toch mogelijk onderpresteren. Inmiddels heb ik begrepen dat je meer begaafde kinderen door Lees verder..

Vraag 75

Hoi op welke school wordt de opleiding gegeven voor leeraar of leeraares voor hoogbegaafde Lees verder..

Vraag 74

Is er begeleiding voor hoog(st)begaafde kinderen met diagnose ADHD en Asperger? Zijn er meer HB kinderen die AS hebben? Lees verder..

Vraag 73

Onze zoon Met hb wordt vaak overprikkeld als je hem te veel vraagt zijn informatie verwerking is lastig blijkt uit testen ,wat kan je doen om hem te helpen ? Lees verder..

Vraag 72

Onze kinderen zijn zeer zelbepalend corrigeren mij regelmatig gaan hun eigen weg zijn vastgelopen in onderwijs hoe kan je ze begeleiden naar een startkwalificatie Lees verder..

Vraag 71

Het is lastig communiceren altjjd met mensen en het eindigt altijd in ruzies jaloezie onbegrip en een hoop ellende. Of je wordt niet gelooft in wat je vertelt echt verschrikkelijk is dat. Ik zou graag willen weten of dat normaal is bij hoogbegaade volwassenen. En weinig vrienden Lees verder..

Vraag 70

Onder andere in het model van Heller (over HB) komt het locus of control naar voren. In hoeverre heeft u een sterke externe LoC? (Context) Ik ben 40 en heb een sterke externe LoC. Dit wordt mij “door de wereld” kwalijk genomen, maar zo zie ik de dingen “nu eenmaal”. Misschien Lees verder..

Vraag 69

Eind jaren ’80, toen ik in groep 7 van de basisschool zat, heb ik een IQ zelftest gedaan van Victor Serebriakoff. Ik vond het boek (Test Het IQ Van Uw Kind) in de boekenkast van mijn ouders, en na het boek gelezen te hebben besloot ik de test te maken. Met stopwatch en al. Lees verder..

Vraag 68

Ik ben lid van Mensa en merk dat ik zowel in Mensa-stukken als op Facebook de artikelen vaak enorm negatief vind. Er worden met name negatieve kanten van hoogbegaafd zijn beschreven zoals niet begrepen worden, geen vriendschappen kunnen maken, eenzaamheid en dergelijke. Ik wil daar niets aan afdoen, dat zal bij deze hoogbegaafden ook echt wel spelen maar ik herken me daar in Lees verder..

Vraag 67

Ben ik hoogbegaafd?

Antwoord:

Een zeer korte vraag. Zonder details maar in bepaalde zin wel veelzeggend. Daarmee verdient het een antwoord.

Eigenlijk bepaal Lees verder..

Vraag 66

Mijn kind is een hooggevoelige hoogbegaafde van 11. Hij is vastgelopen in het reguliere onderwijs. Hij zit al bijna 1 jaar thuis en niemand heeft daar een oplossing voor.Lees verder..

Vraag 65

Ik ben ongeschoold en op dit moment druk bezig met een zelfstudie coderen. Heb het gevoel hier de uitdaging in te kunnen vinden die ik zoek en kan hier mijn creativiteit in kwijt. Nu ben ik naast mijn zelfstudie druk bezig met netwerken Lees verder..

Vraag 64

Ik las laatst in een artikel van een hb-expert, dat een kleuter dat zichzelf leert lezen en zo met niveau M4/E4 start in groep 3 zeker hoogbegaafd is. Vraag 1: Kun je dit zo stellen? Onze dochter was zo’n kleuter en moest toch starten met een ‘zon-boekje’ van de leesmethode Veilig Leren Lezen. Zij klaagt hier niet over en zegt zelfs dat ze het leuk vindt. Ze gaat moeilijke dingen het liefst uit de weg. Lees verder..

Vraag 63

Hallo . Een kindje van 4 gaat goed op school in groep 2 een slimmerik. Dan gaat hij met 5 jaar naar groep 3 wordt nogal gepest gaat onderpresteren iq getest 122. Wordt door de leeraar gepest nu is bewezen inmiddels . 6 jaar nu zit hij thuis getraumatiseerd weg van zijn vriendjes Lees verder..

Vraag 62

Hoe KUN je als hoogbegaafde een plekje vinden in deze wereld? Mijn zoon (14) is Hb, maar voelt zich anders dan zijn omgeving. Hij zit op gymnasium maar kan niet echt sociaal aansluiting vinden. Heeft hier moeite mee.Lees verder..

Vraag 61

21 en 55 dat was ik ook. het gaat nu echt slecht. ik krijg nu van 5 mensen hulp er is dus een heel team mee bezig. maar dat ik heel duur. ik voel me best schuldig dat ik zo duur ben. en ik ben bang dat het niet gaat lukken. en dat al dat geld weggegooid is. voor dat geld kan je honderden Lees verder..

Naar vragen 31-60

Naar vragen 1-30

Terug naar ikbenhoogbegaafd.nl