Vraag maar raak! Vragen 1-30

Terug naar Vraag maar Raak!

Vraag 30

Is er een basisschool voor hoogbegaafden (IQ 145) in de plaats Utrecht?… Lees verder..

Vraag 29

Ik heb het een en ander gelezen over overlap/verschil adhd – hb. Wat ik niet begrijp: hb-ers krijgen veel prikkels binnen en kunnen het verwerken daarvan aan terwijl adhd-ers meer moeite hebben bij de … Lees verder..

Vraag 28

Goedenavond, Stel je bent met HB potentie geboren. Door omstandigheden en een moeilijke jeugd heb je in plaats van een rugzakje vol vaardigheden (sociaal vaardig, dicipline, een plan) en zelfvertrouwen een rugzakje gevuld met faalangst, trauma, … Lees verder..

Vraag 27

Goedemorgen Willem Wind, Net uw boekje ‘Hoe het leven mij misleidde’ gelezen, na Misdiagnose bij hoogbegaafdheid en nu gestart met Slimme jongens. Ik ben echtgenote (60) met een echtgenoot (43) in een huwelijk (22). Het gaat over mijn man, vastlopen in studie Sociale Psychologie … Lees verder..

Vraag 26

Beste Willem, Ik heb niet zozeer 1 duidelijke vraag dus mn verhaal zal wat onduidelijk kunnen zijn.. Ik zie je verhalen/reacties en lees veel over de omschrijvingen vanuit de Dikke van Dalen, en hoogbegaafdheid die uit de IQ test blijkt. Als ik de punten na ga van … Lees verder..

Vraag 25

Ik zit hier erg mee.. ik moet me vaak van de domme houden om een discussie te vermijden.. zelf heb ik een intensieve test ondergaan vanuit de gemeente 8 jaar … Lees verder..

Vraag 24

Voor mijn dochter 5 jaar hb zijn we op zoek naar een goeie school regio Heerhugowaard/ Alkmaar. We zijn al stuk gelopen op twee scholen. Onze dochter blijft zichzelf bij oudere kinderen7/8/9 en klikt hier ook mee bij het … Lees verder..

Vraag 23

Hoe groot is de kans dat als al je drie kinderen hoogbegaafd jijzelf ook HB bent? Volgens bepaalde studies buigen kinderen altijd meer naar het gemiddelde en is de kans dat een HB-er een HB kind krijgt niet groot, maar zou het … Lees verder..

Vraag 22

Graag zou ik advies willen bij wie ik mij het beste kan laten testen op hoogbegaafdheid. Ik ben op zoek naar iemand die verstand van HB-ers heeft maar ook … Lees verder..

Vraag 21

ik ben een hoogbegaafd dyslectisch meisje. ik zit in de eerste van de middelbare school. en sta nu 5 onvoldoendes (5,5,5,4,3) maar kan alleen over met 2 keer een 5. mijn mentor heeft tegen me gezegd dat ik over mag maakt niet … Lees verder..

Vraag 20

Waarom het woord hoogbegaafd? Spreek beter over talenten…. Lees verder..

Vraag 19

Ik heb meerdere IQ testen gedaan. Ik kwam op 135 of 150. Een flink verschil. Nu hoorde is op tv in een flits iets … Lees verder..

Vraag 18

hoe voel je je als je hoogbegaafd bent… Lees verder..

Vraag 17

Ik zoek hulp/begeleiding voor mijn dochter van 2. Dit klinkt misschien jong maar zij is net zoals ik en haar oudere broer zeer waarschijnlijk hoogbegaafd. Ze vertoont in ieder geval de kenmerken. Haar oudere broer begon toen … Lees verder..

Vraag 16

Is er een lijst van huisartsen in ons land die hoogbegaafd zijn of tenminste er verstand van … Lees verder..

Vraag 15

Wat is het verschil tussen ADHD en hoogbegaafdheid?… Lees verder..

Vraag 14

Zijn er meer hoogbegaafden die ook een supersnel reactievermogen hebben en zou dit verband met elkaar hebben…?… Lees verder..

Vraag 13

Van de kip of het ei weet ik niet, maar ik merk wel, dat de manier van taalverwerving (auditief versus visueel (bij doven)) een wisselwerking heeft met de hersenstructuur en daarbij ook met de (afwijkende?) hersenstructuur van… Lees verder..

Vraag 12

Hallo Willem, Het zou fijn zijn als je met ons meedenkt. Welke mogelijkheden zijn er voor een jongen van 18 (145+ en bijzonder prikkelgevoelig), die door nekletsel enige tijd schooluitval heeft geleden om VWO… Lees verder..

Vraag 11

Wat staat er in DSM V over dit onderwerp? Is hoogbegaafd niet méér dan alleen zeer intelligent? Ook discipline en creativiteit e.d.? 2 Procent is hoogbegaafd. IQ minimaal 130.Hoeveel… Lees verder..

Vraag 10

HBkind met ernstige dyslexie 9,5 jaar. Hij is na 2,5 jaar leesonderwijs nog steeds heel moeizaam spellend lezen, rekenen ook problematisch, moeite met automatiseren, veel weerstand, welbevinden… Lees verder..

Vraag 9

Aanvulling op vraag 2: Ik heb begrepen dat de hersens van hoogbegaafden anders werken. I.p.v. een iq-test, die maar 1 aspect van hoogbegaafdheid kan meten, zou dit neurologisch ook aangetoond kunnen worden? Bijvoorbeeld middels… Lees verder..

Vraag 8

beste Willem, ik las je antwoord van vraag 5. Hoe kan het dan dat bijvoorbeeld Carol Dwight op deze wijze iemands mindset heeft beschreven als open en gesloten systeem? En dat juist de bevestiging van een label weinig mensen vanuit… Lees verder..

Vraag 7

Hallo Willem, Ik worstel met het volgende: behalve hoogbegaafd- wat ik amper uit mn strot krijgen kan- ben ik een ADHD-er. Van tempo heb ik dus altijd gehouden,maar ik loop mezelf ook heel vaak voorbij. Te vaak schakelen van het ene naar het andere zorgt… Lees verder..

Vraag 6

Mijn dochter heeft net een onderzoek gehad naar haar intelligentie. Ze is 7 jaar zit in groep 4 en scoorde op deze test een iq van 126. Op school merken we dat ze vanaf het moment dat ze op de basisschool begonnen is steeds inactiever wordt, minder nieuwsgierig en… Lees verder..

Vraag 5

wat maakt dat de een wel en de ander niet hoogbegaafd is buiten het doen van een testje? Waarom stelt de een zich boven de ander bij de mensa vereniging en dan met name de zg super directeuren?… Lees verder..

Vraag 4

Ik heb weleens gelezen, dat hoogbegaafden meer en eerder introvert dan extravert zijn. Klopt dat en zo ja, hoe zit dat en hoe komt dat?… Lees verder..

Vraag 3

Ik zit met een kwestie… Formeel getest, maar nog steeds twijfel, maar het volgende… Tijdens de WAIS twee jaar geleden was mijn werkgeheugen het slechtste onderdeel. Hoe kan het dat ik tijdens de testjes op internet en in apps er wel met een goed geheugen uitkom. Tijdens zo’n eenvoudig… Lees verder..

Vraag 2

Beste Willem Wind, Dank voor deze mogelijkheid om vragen te stellen! Mijn vraag is de volgende: Hoe komt het dat het wetenschappelijk onderzoek op het gebied van “hoogbegaafdheid” nog op zo’n laag peil is? Het zou potentieel juist een van de meest ontwikkelde gebieden kunnen zijn gezien het feit… Lees verder..

Vraag 1

Mijn dochter is behalve hoogbegaafd ook hoogsensitief en heeft op het moment veel last van angsten.Ik heb hiervoor hulp gezocht maar kan nergens terecht en word van kastje naar de muur gestuurd, huisarts zegt afleiding zoeken (daar is ze te slim voor), jutters zegt ze is niet ziek genoeg en jeugdteam GGZ… Lees verder..

Terug naar Vraag maar Raak!