Vraag maar raak! Vraag 8

beste Willem, ik las je antwoord van vraag 5. Hoe kan het dan dat bijvoorbeeld Carol Dwight op deze wijze iemands mindset heeft beschreven als open en gesloten systeem? En dat juist de bevestiging van een label weinig mensen vanuit hun omgeving een positieve trigger niet meer als positief ervaren er iets mee te gaan doen. Is Mensa in dat opzicht meegaand met Dwight of wijst Mensa haar visies naar de prullenbak? Dat laatste zou toch gek zijn? Heeft het dan zin om lid te worden?

Antwoord:

Mensa als vereniging heeft geen mening of standpunt over de eigenschappen van hoogbegaafden dan de algemene kenmerken die zij op haar website heeft staan. Mensa heeft dus ook geen mening of standpunt inzake Dwight of welke andere dan ook. Maar zoals in elke vereniging is er een dominante groep die wel overtuigingen heeft en daar refereerde ik aan. Of de huidige dominante groep een mening heeft over Dwight weet ik niet. Wel weet ik dat ze meer redeneren vanuit het ‘hoogbegaafd doen’.

Lid van Mensa worden heeft zin als je soortgenoten wilt ontmoeten en samen dingen wilt ondernemen. Het is dus vooral gezelligheid dat je daar tegenkomt. Mensa is geen actiegroep en het heeft geen politieke overtuiging alsook geen religieuze overtuiging. Maar Mensa is wel gezellig!

Terug naar het overzicht van ‘Vraag maar raak!’.