Vraag maar raak! Vraag 77

Ik ben nu 20, veel problemen gehad in het onderwijs maar ga volgend jaar beginnen aan een universitaire studie. Nu heb ik totaal geen contact met gelijkgestemde, mensen van "mijn leeftijd" die een universiataire studie (gaan) doen. Is daar iets voor?

Antwoord:

Een dappere en uitstekende keuze is het om verder te studeren. Ik hoop dat je meer succes hebt dan ik. Op mijn 26e heb ik het nog geprobeerd. Driekwart jaar duurde dat. Maar dat is 33 jaar geleden, zand er over.

Contact met gelijkgestemden is belangrijk. Ook als je gaat studeren. De vraag is waar je dat gaat doen en of daar groepjes studenten zijn waarmee je een klik hebt. Omdat hoogbegaafden in de minderheid zijn, ook daar, is het even zoeken voor jou. Het helpt als je vooral jezelf laat zien en daar eerlijk over bent. Zo vindt je vanzelf wel gelijkgestemden. Belangrijk is dat je daar zoveel mogelijk mee doet met waar men daar mee bezig is. Veel contacten en wat vrienden kunnen je goed helpen met van alles en nog wat. En vooral, heb veel plezier daar en blijf nieuwsgierig naar alles wat daar gebeurt.

Daarnaast kun je alvast eens zoeken op Facebook oid. naar groepen die je kunnen helpen met je nieuwe situatie. Dat kunnen ook oud-studenten zijn. Misschien helpt het ook als je dit stuk zou willen lezen. Het heet ‘Kom ook uit de kast‘. Want als jij niet laat zien wie je bent en je komt wat apart over dan redeneert men altijd de verkeerde kant op en schat jou in als dom of gek.

Als je lid van Mensa wilt worden zijn daar ook wel wat mogelijkheden.

Terug naar Vraag maar raak!