Vraag maar raak! Vraag 33

Dag Willem, wat fijn dat ik zomaar een vraag mag stellen. U heeft mij ook zo fijn geholpen met het zoeken naar een therapeut voor onze zoon. Nu heb ik nog een vraag: kent u de acceptance and commitment theorie? Misschien wel. En zo ja, hebt u of iemand die u kent daar ervaring mee? Fijn als u mee wilt denken. Hartelijke groeten, Margreet

Antwoord:

Graag gedaan, Margreet. De Acceptance and Commitment Theorie kende ik nog niet en ik ken ook geen mensen met ervaring hiermee. Het klinkt wel goed, zeker voor een zoekende die telkens blijft terecht komen in negatieve gedachten. De vraag is wel of de coach bekend is met het ‘anders zijn’ van hoogbegaafden. Dat is belangrijk omdat het anders gemakkelijk, te oppervlakkig blijft voor een hoogbegaafde.

Het is wel grappig dat het wat lijkt op de 5 stappen naar een gelukkiger bestaan als hoogbegaafde die ik een hele tijd terug heb uitgewerkt. Het enige verschil dat ik zo even zie is dat ik belang hecht aan het herschrijven van je verleden vanuit de kennis die je nu wel hebt.

Terug naar het overzicht van ‘Vraag maar raak!’.