Vraag maar raak! Vraag 18

hoe voel je je als je hoogbegaafd bent

Antwoord:

Ik kan alleen voor mezelf spreken en ik beschrijf het vanuit de tijd dat ik het woord nog niet kende. Ik voelde me volstrekt normaal en zo af en toe verbaasde ik me over anderen. Ik kon me tegelijkertijd erg dom en zeer intelligent voelen. Ik kon voorspellen hoe mensen reageerden maar alleen achteraf, bleek wat later. Ik snapte hoe het werkte maar dit onder woorden brengen, leidde tot verbaasde gezichten. Ik had veel contacten maar voor mijn gevoel moest ik telkens opnieuw beginnen met contact leggen. Ik voelde me als een vis in het water waarbij het water steeds meer en meer lucht bleek te zijn. Ik snapte alles en ik snapte niets. Dat is een korte versie van hoe ik me voelde als hoogbegaafde zonder te weten dat er zoiets bestond als hoogbegaafd-zijn.

Achteraf lijkt dit verwarrend maar dat was mijn wereld ook.

Terug naar het overzicht van ‘Vraag maar raak!’.