Vraag maar raak! Vraag 17

Ik zoek hulp/begeleiding voor mijn dochter van 2. Dit klinkt misschien jong maar zij is net zoals ik en haar oudere broer zeer waarschijnlijk hoogbegaafd. Ze vertoont in ieder geval de kenmerken. Haar oudere broer begon toen hij 3 jaar was al onder te presteren om hetzelfde te zijn als de andere kinderen op het kinderdagverblijf. Gelukkig kon hij toen hij 3 jaar en 10 maanden oud was naar de basisschool die er goed meedenkt en hij is helemaal opgeleefd. Hij maakt nu de werkjes van groep 2 met de voorkant van groep 1 waardoor hij zich "normaal" voelt en zich niet verveeld. Met onze dochter willen wij voorkomen dat zij uberhaubt leert wat onderpresteren is. De vraag die ik heb is het volgende:
Is er opvoedkundige hulp/ coaching voor ons als ouders om te zorgen wij haar zo goed mogelijk kunnen begeleiden zodat hoogbegaafdheid een geschenk is en niet een vloek zoals ik het altijd heb ervaren als kind?

Antwoord:

Een mooie positieve vraag want het gaat om het voorkomen van problemen! U bent als ouders erg goed bezig en u bent beiden een lichtend voorbeeld voor alle ouders van hoogbegaafde kinderen.

U zoekt een coach die u kan begeleiden bij de opvoeding van uw kinderen. Die zijn er en als ik zoek op de kaart op babies of peuters kom ik deze twee al tegen: Ragnild Zonneveld uit Havelte van vroegwijs.nl en Lilian van der Poel uit Gouda van www.xl-leren.com. Maar ik denk dat er wel meer zijn die deskundig in zijn. U kunt ze zoeken en vinden op de grote kaart met hulpverleners. (klik op het vergrootglas) Bij het vinden van een passende coach is naast deskundigheid ook de ‘klik’ erg belangrijk die u wel of niet kunt hebben met een coach.

Ik wens u wijsheid toe in het vinden van een coach en weet dat uw kinderen al geweldige ouders hebben! Veel plezier en geluk toegewenst in jullie ouderschap.

Terug naar het overzicht van ‘Vraag maar raak!’.