Vereniging TOHTZ i.o.

Beste hoogbegaafde, beste geïnteresseerde,

Ik wil je als samenroeper, vragen om lid te worden van de vereniging TOHTZ i.o. (Trots Om Hoogbegaafd Te Zijn). TOHTZ is de werktitel.

Word direct lid van TOHTZ:

  Uw naam

  Uw emailadres

  De doelstelling van de vereniging is creëren van mogelijkheden in de maatschappij om trots te kunnen functioneren als hoogbegaafde. Alle onderdelen van de samenleving moeten ruimte gaan bieden aan hoogbegaafden om zonder aanpassen te kunnen functioneren als hoogbegaafde. Denk hierbij aan al het onderwijs/opleidingen, werk, vrije tijd, zorg, organisaties, etc.. Mijn insteek is belangenbehartiging voor álle hoogbegaafden en elkaars oplossingen steunen en indien nodig uitvoeren. Ik hoop dat de eerste 1000 leden zich achter dit doel willen stellen en dat we samen de juiste procedures maken om elkaars oplossingen te (helpen) realiseren. En dat we daarna groeien als vereniging en goede oplossingen realiseren voor alle hoogbegaafden.

  De leden van TOHTZ bepalen in meerderheid hoe en wat de vereniging gaat doen en gaat ondersteunen en/of ondernemen. Elk lid kan een actie inbrengen. Hiervoor heb ik al een procedure bedacht die ik ga voorleggen aan de leden.

  TOHTZ is in oprichting. Als 1000 leden zich aangemeld hebben, gaan de leden een naam, de Statuten en Huishoudelijk Reglement opstellen en goedkeuren. De leden kiezen dan ook het bestuur. De vereniging gaat dan beginnen met haar werk. Tot die tijd blijft de ledenlijst geheim voor iedereen en de contributie is € 0,-.

  Iedereen kan lid worden maar ik roep vooral de hoogbegaafde Nederlanders(355.000 mensen) en hoogbegaafde Vlamingen(130.000 mensen) op om lid te worden. En natuurlijk alle mensen die hoogbegaafden van alle leeftijden, een warm hart toedragen. Samen staan we sterker!

  Na aanmelden via onderstaand formulier of via mail ontvang je een bevestigingsmail. Na ontvangst daarvan ben je zeker dat je lid bent.

  Aantallen per 30 oktober:

  • Leden: 103
  • Samenroepers: 7

  Meld je aan via mail w.wind@ikbenhoogbegaafd.nl of

  meld je aan middels dit formulier:

   Uw naam

   Uw emailadres

   En vergeet vooral niet om anderen te vragen lid te worden!

   Mocht je al een situatie of regelgeving weten die hoogbegaafden belemmert in hun functioneren, dan wil ik je vragen dit onderaan in een reactie bekend te maken. Een goede start van TOHTZ is het halve werk.

   Je kunt je ook officieel als samenroeper aanmelden. Klik dan hier.

   Wil je weten wat deze samenroeper zoal gedaan heeft op het gebied van hoogbegaafd-zijn, kijk dan eens op ‘Wie is de gastheer?‘.

   Met vriendelijke groet,

   Willem Wind.

   5 gedachten over “Vereniging TOHTZ i.o.”

   1. Mooi initiatief. Ik ben zelf ook vooral bezig met het HB zijn in de samenleving, en het ook vooral positief benaderen. HB zijn heeft vele unieke en leuke kanten, hoe gaan we daar voor onszelf en voor de samenwerking het beste gebruik van maken? Ben erg benieuwd hoe dit initiatief vorm gaat krijgen, en ben zeer bereid daaraan mee te werken en denken.

   2. Onderwijs aan hoogbegaafden is een item voor ons gezin. Dochter is uitgevallen in het onderwijs, zwaar getraumatiseerd in specialistische begeleiding terecht gekomen.

   3. Bedankt Lex. Je hebt vele vragen. De antwoorden komen van de leden want die gaan alles bepalen.
    Maar om ergens een begin te maken sta ik voor een actieve vereniging die de samenleving zodanig wil veranderen dat hoogbegaafden beter kunnen functioneren als hoogbegaafde.
    Iets doen voor individuele leden is meer voor andere verenigingen etc.. TOHTZ gaat voor de groep en het oplossen van overlappende of gezamenlijke problemen van leden.
    Ik heb wel ideeën over procedures waarmee leden actieplannen kunnen voorleggen aan de andere leden en hoe het beste kan worden gediscussieerd over deze plannen. En hoe deze uitgevoerd kunnen worden want dat is het belangrijkste. Naast actieplannen kunnen leden ook wijzen op misstanden waarop verder geanticipeerd kan gaan worden. Veel zal gaan via internet en via consultaties bij de leden. Maar ook dat is aan de leden om vast te stellen of te wijzigen.
    Samenwerken is natuurlijk gewenst indien mogelijk. TOHTZ moet wel kunnen blijven voldoen aan haar doelstelling en waar mogelijk samen met anderen sterker worden. Het 1+1=3 principe.
    Iedereen kan lid worden. Rijk, blond, dom, oud, jong, actief of inactief, autochtoon en allochtoon, etc..
    Maar alles is eerst afhankelijk van het aantal leden. Komen we initieel niet boven de 1000 leden dan is verdere actie zinloos en mag iedere hoogbegaafde zijn of haar eigen gevecht(je) blijven voeren. Maar.. samen sta je sterker! Zeker met TOHTZ. Word lid!

   4. Mooi initiatief. Vooral het maatschappelijke aspect trekt me. Wel vind ik de informatie nog erg summier. Wordt het een praatclub of een maatschappelijk actieve vereniging, die bij uitstek de specifieke kenmerken van HB uitnut? Naar welke groepen HB ga je zoeken? De succesvolles, de verstoppers of de onsuccesvollen? Ga je de leden iets bieden, zoals consulten, hulp bij werk zoeken, of bij startups? Is er een maatschappelijk ideaal aan de horizon of lijkt het meer op een vakbond/belangenbehartiging? Met welke initiatieven of organisaties verbind je je? (of niet) Wat is de positie tov. the usual suspects zoals Mensa? Zijn er ballottagecriteria? Hoe gaan de vergaderingen verlopen, fysiek of digitaal? etc. Ik volg het met belangstelling.

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.