Uitnodiging voor ouders: Praat mee over het beste onderwijs in Amstelveen!

Omdat die ondersteuning ook belangrijk is voor hoogbegaafde leerlingen, is deze oproep op het prikbord geplaatst.

Beste ouder/verzorger,

Leerlingen met en zonder extra ondersteuningsbehoeften moeten samen en dicht bij huis naar dezelfde school kunnen. Hiervoor moet elke school en opvang toegankelijk zijn voor alle leerlingen. Zodat kinderen niet gescheiden van elkaar opgroeien, maar sámen spelen en leren. Dit is goed voor de kansengelijkheid van onze jeugd, hun brede ontwikkeling én goed voor de samenleving als geheel. Wat is ervoor nodig om dit in Amstelveen voor elkaar te krijgen? Hoe zorgen we ervoor dat leerlingen met een extra onderwijsbehoefte niet thuis komen te zitten of naar een voorziening buiten Amstelveen moeten?

Op donderdagavond 4 maart om 19:30-21:30 organiseert D66 Amstelveen een online bijenkomst met Amstelveense ouders van kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte. Ook onderwijswethouder, Frank Berkhout, is hierbij aanwezig. We gaan graag met u in gesprek over uw ervaringen bij het vinden van de juiste plek voor uw kind en wat we volgens u anders of beter kunnen doen om in Amstelveen het best mogelijke onderwijs te bieden aan leerlingen met een extra behoefte. Kan uw kind voldoende zijn wie hij of zij is? Wat vindt u van de toegankelijkheid van de Amstelveense scholen? Is er in Amstelveen voldoende aanbod, zodat uw kind op een bij hem/haar passende manier geholpen wordt?…Over dit soort vraagstukken gaan we het op 4 maart hebben.

Uw ervaringen, inzichten en ideeën zijn enorm waardevol. Want ze vormen voor ons de basis voor het maken van goede onderwijsplannen. Plannen waarmee we in Amstelveen het beste en meest inclusieve onderwijs van Nederland bieden.

Aanmelden
Zit uw kind op een basis-of middelbare school en heeft uw kind extra ondersteuning nodig? Bijvoorbeeld omdat uw kind moeite heeft met taal, angstig is of moeilijk verstaanbaar gedrag vertoont? Praat dan mee op 4 maart! Aanmelden kan door een korte e-mail te sturen naar Saloua Chaara, gemeenteraadslid van D66 Amstelveen. Dit kan via s.chaara@amstelveen.nl. Na ontvangst van uw aanmelding sturen wij u de link naar het online gesprek, zodat u kunt deelnemen.

We kijken uit naar uw komst!
Veel groeten,
D66 Amstelveen

2 gedachten aan “Uitnodiging voor ouders: Praat mee over het beste onderwijs in Amstelveen!”

 1. Zolang het over hoogbegaafdheid gaat mag iedereen hier iets plaatsen op het prikbord. Stuur de tekst of persbericht op via contact en ik plaats het. Tenzij het niet over hoogbegaafdheid gaat of oproepen tot geweld of uitsluiting van groepen.
  Ik zie dus uit naar je bericht!

 2. Goedendag

  is het handig als politieke partijen hier een advertentie plaatsen?
  In het verleden hebben groepen hoogbegaafden paar politieke uitgesloten en daarmee haar kiezers. Ik vind het dus vrij vreemd dat er hier opeens een oproep van D’66 te vinden is.
  Kan ik hieruit afleiden dat de VVD, PVV, CDA, SGP, FvdD, Ja21, Volt, BIJ1 en al die andere partijen hier ook reclame mogen maken?
  Zag net ook het boek vd Turkse auteur Hulya Celik die HB speciaal voor nw-allochtonen onder de aandacht brengt.
  Benieuwd ook wanneer HB aandacht gaat krijgen voor de slachtoffers van de islamisering en massa-immigratie. Ik merk dat daar veel censuur voor staat. Raar; we leven immers in een rechtsstaat? Die zeer onder druk staat ja, veel geinternaliseerde discriminaties en racismes door veel groepen in Nederland.

  Graag dus wat meer diversiteit op deze site!

  Bvd,
  Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *