Uit de oude doos: ’t Peerhoes

Aan ’t Peerhoes zijn wat leuke herinneringen verbonden. De button op de foto heb ik uitgedeeld op de Dag van de Hoogbegaafdheid 2006 als ik me niet vergis. Velen liepen er mee rond op die dag. Dat was leuk.

De flyer had ik hangen in en om het gebouw in Kesteren. Een oud schoolgebouw die ik in 2008 gratis mocht lenen van de eigenaar om te zien of we daar een Peerhoes konden opzetten. We hebben leuke dagen en avonden meegemaakt met kleine groepen hoogbegaafden. En we zijn welkom geheten door de burgemeester van Kesteren middels een aardig kaartje.

Na wat maanden proberen en zoeken is het ons, een groepje hoogbegaafden die meehielpen, niet gelukt om het van de grond te krijgen. Dat vind ik nog steeds jammer want ik was daar bv. nu geweest om leuk wat te dollen en te praten met andere hoogbegaafden. Wat onschuldig plezier beleven zonder dat men me vreemd aankijkt bij wat ik zoal zeg en doe.

We hebben de boel een beetje opgeruimd en weer overgedragen aan de eigenaar. En hem natuurlijk bedankt voor de mogelijkheid om het eens te proberen met zijn gebouw.

Het idee en de website is blijven bestaan en wellicht komt er ooit nog ergens een Peerhoes uit de grond gerezen. Ik zou het fijn vinden en met mij best veel andere hoogbegaafden. Ik had in Kesteren al een permanente huurder en wat beheerders, plannen maar de puzzelstukjes kwamen niet goed genoeg bij elkaar. Als ik ooit alleen zou komen te leven dan zou ik zeker in een Peerhoes willen intrekken. Dat lijkt me wel wat.

Willem Wind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *