Uit de oude doos: de Dagen van hoogbegaafdheid

Het is al een tijd terug maar ik heb wat programmaboekjes bij het oud papier gevonden van de Dag van de Hoogbegaafdheid 2006 en 2008. Dat waren nog eens tijden. Geen idee de eerste keren of er publiek zou komen en of alles wel goed zou gaan. Gelukkig ging dat altijd bijzonder goed. Samen met Johan Frentz en Marlies Wind en mijn kinderen hebben we er mooie dagen van gemaakt die indruk maakten op velen. De voorkant is beide een ontwerp van Johan.

Twee anekdotes blijven me wel bij alhoewel er veel meer leuke dingen te vertellen zijn. De eerste is er eentje van verbazing. Ik opende de Dagen met een toespraakje en op de tweede Dag(2004), denk ik, startte ik die toespraak aldus: “Hallo allemaal, ik ben Willem Wind en ik ben hoogbegaafd.”. De reacties uit de zaal, er waren al veel mensen, waren bijzonder. Oh, heb ik gehoord en Oei.. Ik wist dat het gevoelig lag en ligt, daarom sprak ik het ook publiekelijk uit. Toch was het bijzonder, zelfs op een Dag van de Hoogbegaafdheid, op het evenement zelf nota bene.

Een tweede gebeurtenis blijft me ook bij. Een van mijn kinderen kwam bij me eind ochtend en vroeg of ze een man binnen mochten halen. Die man liep al tijden voor het gebouw heen en weer en ze dacht dat die niet naar binnen durfde. Ga hem maar halen, zei ik. Dit vond ik ook bijzonder want wie durft er nou niet naar binnen te gaan met zoveel aardige mensen en zo’n interessant onderwerp?

Na vier jaar op rij dit georganiseerd te hebben was het tijd voor vernieuwing en uitbreiding. Johan heeft het overgenomen en hij bezorgde ons nog 2 mooie dagen. We kwamen er verder niet uit het ‘hoe en wat en waar’, zodat dit initiatief een zachte dood overkwam. Ik vond het plezierig om te merken dat anderen er een soort van vervolg aan hebben kunnen geven.

Willem Wind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *