Top-down Onderwijs

Voorheen bekend als Open Space Onderwijs en de ‘Boxschool’.

(in English) Met Open Space Onderwijs wil ik een nieuw type onderwijs in de markt zetten. Zoals ook Montessori, Freinet of Vrije School in hun tijd nieuwe vormen van onderwijs waren. Zij hadden toen een nieuw inzicht in kinderen waarop zij hun onderwijs hebben opgebouwd. Open Space Onderwijs kent een nieuw inzicht in de kinderen van nu waarop wij een compleet, nieuw en coherent onderwijssysteem hebben ontwikkeld.

Open Space Onderwijs is geschikt voor elke leerling.

Het centrale thema is ‘Voorbereiden op het eigen volwassen leven’.

Het is top-down onderwijs, resulterend in eigen tempo, eigen leermethode gebruiken en zelf meten hoe goed de leerstof beheerst wordt.

Dit concept behelst basisonderwijs, voortgezet onderwijs en een algemene bachelor-opleiding. Dit onderwijs kan aangeboden worden in de diverse, huidige schoolgebouwen.

Hier vindt u informatie over hoe leerlingen en andere belanghebbenden dit onderwijsconcept zullen ervaren en waarom elke leerling en belanghebbende, voordeel heeft bij deze organisatievorm.

U kunt helpen met het beschikbaar krijgen van dit onderwijsconcept door hier uw naam te laten plaatsen. Hiermee geeft u aan dat u het een interessant concept vindt en dat u dit graag beschikbaar ziet komen voor alle leerlingen.

Uw vragen en/of opmerkingen kunt u kwijt op onderaan deze pagina. U kunt contact opnemen met ondergetekende en u kunt het ondernemingsplan vrijblijvend aanvragen.

Een korte uitleg op een andere manier vind je hier.

OPROEP: Ik wil graag met een Kunstuiting vertellen wat top-down onderwijs is. Zelf denk ik te rationeel om dit vorm te geven. Ik zoek daarom een kunstenaar met een idee. Ik kan wel meehelpen met de uitvoering. Een andere insteek is dat een groep leerlingen iets maakt waardoor er interesse ontstaat in top-down onderwijs. Heb jij een mooie kunstuiting in gedachten of begeleid je een groep geïnteresseerde leerlingen? Neem dan contact met mij op.

Willem Wind.

2 gedachten over “Top-down Onderwijs”

 1. Met zijn allen kunnen we dit wel realiseren. Kijk dan niet naar de overheid maar naar jezelf.
  Bv. met een Investfunding om top-down onderwijs te realiseren in de organisatievorm van Open Space Onderwijs en dat als onderwijsvorm zoals Montessori ook is, te introduceren in Nederland. Met een aantal jaren zijn de eerste scholen actief en al lerend en verder ontwikkelen, maken we samen een nieuwe schoolvorm. En die wordt betaald door de overheid zoals dat normaal is.
  Het is een schoolvorm waar iedereen welkom is, er wordt top-down lesgegeven en dat is onze norm.

  Dit is een mogelijke route om uit de stand-off te geraken. Op eigen initiatief en binnen de regelgeving. Simpel als we genoeg mensen meekrijgen, niet te doen als nauwelijks iemand hierin meedoet. Doe jij mee? Steun dit dan als Vriend van Open Space Onderwijs.

 2. Veel respect voor die geen die dit op poten hoofd gezet.
  Ik roep al vele jaren dat er kinderen zijn die buiten de boot vallen omdat het regulier onderwijs niet bij hun aansluit.
  Zo voel ik mijzelf namelijk ook al heel lang. Ik ben 31, met een op jonge leeftijd vast gesteld IQ van 120.

  Maar heb nooit een opleiding kunnen afmaken, waarom niet, heb ik mij altijd afgevraagd.

  Tegen de tijd dat je realiseert dat het mogelijk komt door te weinig uitdaging(waar ik nu nog wel eens aan twijfel) is het voor je gevoel al te laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.