the XX – crystallised; Inge

hoi
schets; ik ben moe nu maar kan niet slapen. verklaring;
zoiets als ongeveer een hoge performale score. eerst de test die dat zocht (raven denk ik) en idd
een mottige 130 die dan weer op de grens zit.
nogal onwaarschijnlijk te begrijpen vanuit het idee dat ik technisch onderwijs volgde
(belg) Altijd veel aandacht gehad voor het creatieve wel, dan ook hoger kunstonderwijs gevolgd. (ik wist het beter dan mijn docenten en zo ook een degout voor kunst pur sang ontwikkeld. niet voor het creeeren.)
toen nog altijd niet zo zeer over de idee van die score van de testing wel veel vragen.
later nog eens testen, andere test. Waiss4 dacht ik. weer hoog performaal
lager verbaal. totaal iq niet erg hoog en dus niet hoogbegaafd.
veel opgezocht daarrond. fluid en crystallised iq en verbaal performaal kloof. en tot id gekomen dat door het niet of laat ontdekken van een potentiele hoge score totaal dan, ik ook lager scoor op verbaal en hoger performaal, wat een zuivere intelligentie zou zijn (performaal dan)……????????? (ik bedoel weinig stimulatie en aandacht voor het evt. probleem)
heel erg veel vragen en het gevoel dat ik anders ben, altijd al ergens. steek ergens uit met wat ik zeg of doe.
nochtans ontkennen psychologe en psychiater (ook de mogelijkheid om eens echt door te spreken erover) dat ik hb zou zijn. omdat mijn totaal iq 10 punten onder de grens voor hb zit.
Ik had ook de idee dat ik misschien een top down denker kan zijn, zeg wel kan.
zodat de stof in lager en middelbaar gewoon niet zo makkelijk te verstaan was of zo, ik weet het allemaal niet zo goed, en aan de andere kant denk ik dat ik ergens wel een uiteinde van een koordje te pakken heb waar alles zowat kan verklaard worden. Kan het zijn dat men zijn verbaal iq gewoon niet goed ontwikkeld door niet de juiste stof (interest)of methode te brengen voor de leerling in kwestie zodat die niet volledig kan ontwikkelen en zijn mogelijkheden niet benut worden?
vele vragen en ontelbare antwoorden gevonden. maar nog niks wat me nu in mijn bedstee kan doen belanden.
Ik voel me nogal eenzaam. weinig zelfvertrouwen om naar mijn diploma te werken, vele rare verhalen over wat ik heb meegemaakt, weinig interessante gesprekken. weinig boeiend werk (bakkerij valt eigenlijk wel mee) liever alleen om mijn werk te plannen, andere mensen om mee samen te werken maken me soms nerveus vooral als ze erg traag zijn :-p
enfin, soms voel ik me een plantje dat te weinig water kreeg.
ik stuur nog een gedichtje mee 🙂
groet
Inge

Uit mijn werkjes met overkoepelende titels; ‘vacht en gedacht’ of ‘over het meisje dat niks wilde weten’

In nacht droomde
pracht zelden gezien eenvoudig
pracht droomde zelden
gezien eenvoudig
?
pracht is kind
is zelden is geschept
pracht is gegeven
onberoerd en ongeschonden

In een hoekje daar zat pracht
het stofje op mn vloer
wat pracht pracht prachtig
stofje
zo had ik je gedacht en bedoeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.