Teken deze petitie: Het taboe moet weg!

Hoogbegaafdheid/volwassen underachievers: het taboe moet weg in Nederland en Vlaanderen.

– “De emancipatie van hoogbegaafden loopt 25 jaar achter op die van bijvoorbeeld homo’s: gewone, maar zeker ook succesvolle hoogbegaafden zouden meer ‘uit de kast’ moeten komen.” –
Bron: www.choochem.nl

– ”Hoogbegaafden wijken af van het gemiddelde, en veel organisaties kunnen daar niet mee omgaan,” zegt Frans Corten, loopbaanbegeleider voor hoogbegaafden. ”Ze doen in de ogen van collega’s te veel hun best. En als ze pech hebben, worden ze ook nog tegengewerkt door hun leidinggevende, die zich nogal eens bedreigd voelt.” 
Wat het extra lastig kan maken, is dat hoogbegaafden vaak zelf niet weten dát ze hoogbegaafd zijn. ”Ze voelen zich van jongs af aan onbegrepen en hebben moeite zich in groepen te profileren,” zegt Corten. ”Dat is zonde, want ze hebben veel te bieden: ze zijn creatief en komen met originele ideeën. Maar de samenleving geeft ze die kans niet. Veel van hen lijden daardoor een armzalig bestaan, het aantal hoogbegaafden met een minimuminkomen ligt ver boven het gemiddelde. Sommigen raken zelfs dakloos.” –
Bron: www.parool.nl

>>> Klik hier voor de petitie!

Je naam vermelden hoeft niet, maar waarom niet een opmerking met daarin LEEFTIJD, WOONPLAATS, EIGEN SITUATIE, MOTIVATIE OM TE ONDERTEKENEN, … ?

Een goed initiatief van Dirk Van Landen.

2 gedachten aan “Teken deze petitie: Het taboe moet weg!”

  1. Cynisch van mij, maar als niemand anders het de moeite waard acht om een reactie te plaatsen … Hoe typisch! Tip: anagram.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.