Studiedag Verbonden Anders Zijn, 10 februari, Nieuwegein

Hoogbegaafdheid is geen stoornis. Maar anders zijn kan voelen als een levenslange hindernisbaan. Met name verschillen in intensiteit kunnen ervaren worden als problematisch. De kunst is in verbinding te blijven. Maar dat is niet zo eenvoudig. In een poging te dealen met onbegrip en verschillen loop je jezelf en en anderen soms mis.

Helaas is een stoornis nodig om professionele hulp vergoed te krijgen. Maar veel hoogbegaafde volwassenen worden met de ‘bril der stoornissen’ van de regen in de drup geholpen.

De Poolse psychiater Kazimierz Dabrowski zag hoe crisis een groeifactor is bij veel begaafd-sensitieve mensen. Lotte van Lith, coach bij alotofcomplexity.com, gaat aan de hand van de theorie van positieve desintegratie (TPD) in op hoe crisis tot groei kan leiden en hoe je zin-erkennend om kunt gaan te gaan met intens mens-zijn.

Zenda Franssen, GZ-psycholoog en Registerpsycholoog NIP bij totenmetz.nl en zendafranssen.nl, neemt je mee op een reis langs de ‘diagnostiek’ van de huidige diagnostiek, praktijkervaringen en therapie bij hoogbegaafden. Tot slot gaat ze in op wat zou kunnen helpen bij het zoeken van een therapeut die bij je past.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar verbondenanderszijn@gmail.com

2 gedachten aan “Studiedag Verbonden Anders Zijn, 10 februari, Nieuwegein”

 1. Beste Willem,
  interessant, zo’n studiedag.
  Maar helaas: 100 euri kan ik er echt niet aan uitgeven!!!!!
  Waarschijnlijk is het zo duur omdat de sprekers V/M/Overig zo hun prijs hebben. Maar bij een lagere prijs komen er misschien meer mensen zodat zij toch hun beloning kunnen krijgen….

  Wellicht komen er andere leuke bijeenkomsten die wel betaalbaar zijn.

  Suxes met je initiatieven – belangrijk!

  Groeten uit Rotterdam, Elske S http://www.indalo.NU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *