Podcast Top-down onderwijs

Natasja Esmeijer heeft een podcast gemaakt met Willem Wind. Over deze website en vooral over Top-down onderwijs. Natasja Esmeijer weet alles over Beelddenken en heeft daar een boek over geschreven. Zij ziet een sterk verband tussen beelddenken en hoogbegaafdheid, iets wat ik wel onderschrijf.

Dit schrijft ze bij deze podcast:

“Mijn kind is hoogbegaafd” klinkt heel leuk maar in de praktijk pakt het vaak anders uit. Willem Wind is de drijvende factor achter ikbenhoogbegaafd. Zijn ambitie is om hoogbegaafdenonderwijs algemeen toegankelijk te maken voor alle hoogbegaafde kinderen in Nederland. Dat hoogbegaafd zijn niet altijd een voordeel is wisten we al langer maar dat de impact van niet-passend onderwijs je hele leven zichtbaar blijft is niet zo algemeen bekend. Hoogbegaafde kinderen zijn super-beelddenkers waarbij veel eigenschappen van het rechtse brein versterkt aanwezig zijn. De positieve maar ook de minder makkelijke. Vandaar dat passend onderwijs voor deze doelgroep, en daarmee ook voor de rest van de beelddenkers, noodzakelijk is. In deze podcast een openhartig verhaal van een volwassen hoogbegaafde die vol passie zit voor zijn doelgroep maar er ook tegenaan loopt dat zijn plannen door de buitenwereld niet altijd omarmd worden.”

Hierbij wil ik Natasja Esmeijer hartelijk bedanken voor haar werk aan deze podcast. Het is erg leuk om met haar een podcast, mijn eerste, te hebben gemaakt. Natasja, bedankt!

De podcast kun je hier beluisteren.

Willem Wind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *