Platform Hoogbegaafdheid, Onderwijs en Werk i.o.

Ik vraag u lid te worden van de vereniging Platform Hoogbegaafdheid, Onderwijs en Werk i.o. (PHOW).

Waar staat PHOW voor

PHOW gaat de belangen behartigen van haar leden op het gebied van hoogbegaafdheid. De vereniging io. staat voor beter onderwijs, betere werkplekken, algemene acceptatie en respect voor alle hoogbegaafden.

De leden geven aan wat hun belang, lokaal of nationaal, is en de leden bepalen hoe PHOW dit belang gaat behartigen. Het bestuur faciliteert dit proces en zorgt voor de uitvoering.

Een casus voorleggen

Kent u een casus en bent u benieuwd wat PHOW daarin zou kunnen betekenen? Stuur dan uw verhaal, anoniem, op via dit formulier. Ik zal u dan beschrijven wat PHOW kan gaan doen. Binnen 78 uur vindt u uw verhaal en mijn antwoord terug bij de reacties.

  Uw cases

  Leden

  PHOW kan uw belangen pas gaan behartigen als er meer dan 1000 leden zijn. Tot die tijd bent u vrijblijvend en gratis lid.

  Per 3 december hebben 126 mensen zich aangemeld als lid.

  Word lid van het PHOW:

   Uw naam

   Uw emailadres

   Na het ontvangen van de bevestigingsmail bent u lid. Pas bij meer dan 1000 leden word uw emailadres gebruikt om PHOW officieel op te kunnen starten.

   Samenroepers

   De ledenwerving is in volle gang, 7 mensen helpen met de werving en op een aantal websites staat het logo met de vraag om lid te worden. U kunt zich ook als samenroeper aanmelden.

   Met vriendelijke groet, Willem Wind.

   5 gedachten over “Platform Hoogbegaafdheid, Onderwijs en Werk i.o.”

   1. Mooi initiatief. Ik ben zelf ook vooral bezig met het HB zijn in de samenleving, en het ook vooral positief benaderen. HB zijn heeft vele unieke en leuke kanten, hoe gaan we daar voor onszelf en voor de samenwerking het beste gebruik van maken? Ben erg benieuwd hoe dit initiatief vorm gaat krijgen, en ben zeer bereid daaraan mee te werken en denken.

   2. Onderwijs aan hoogbegaafden is een item voor ons gezin. Dochter is uitgevallen in het onderwijs, zwaar getraumatiseerd in specialistische begeleiding terecht gekomen.

   3. Bedankt Lex. Je hebt vele vragen. De antwoorden komen van de leden want die gaan alles bepalen.
    Maar om ergens een begin te maken sta ik voor een actieve vereniging die de samenleving zodanig wil veranderen dat hoogbegaafden beter kunnen functioneren als hoogbegaafde.
    Iets doen voor individuele leden is meer voor andere verenigingen etc.. TOHTZ gaat voor de groep en het oplossen van overlappende of gezamenlijke problemen van leden.
    Ik heb wel ideeën over procedures waarmee leden actieplannen kunnen voorleggen aan de andere leden en hoe het beste kan worden gediscussieerd over deze plannen. En hoe deze uitgevoerd kunnen worden want dat is het belangrijkste. Naast actieplannen kunnen leden ook wijzen op misstanden waarop verder geanticipeerd kan gaan worden. Veel zal gaan via internet en via consultaties bij de leden. Maar ook dat is aan de leden om vast te stellen of te wijzigen.
    Samenwerken is natuurlijk gewenst indien mogelijk. TOHTZ moet wel kunnen blijven voldoen aan haar doelstelling en waar mogelijk samen met anderen sterker worden. Het 1+1=3 principe.
    Iedereen kan lid worden. Rijk, blond, dom, oud, jong, actief of inactief, autochtoon en allochtoon, etc..
    Maar alles is eerst afhankelijk van het aantal leden. Komen we initieel niet boven de 1000 leden dan is verdere actie zinloos en mag iedere hoogbegaafde zijn of haar eigen gevecht(je) blijven voeren. Maar.. samen sta je sterker! Zeker met TOHTZ. Word lid!

   4. Mooi initiatief. Vooral het maatschappelijke aspect trekt me. Wel vind ik de informatie nog erg summier. Wordt het een praatclub of een maatschappelijk actieve vereniging, die bij uitstek de specifieke kenmerken van HB uitnut? Naar welke groepen HB ga je zoeken? De succesvolles, de verstoppers of de onsuccesvollen? Ga je de leden iets bieden, zoals consulten, hulp bij werk zoeken, of bij startups? Is er een maatschappelijk ideaal aan de horizon of lijkt het meer op een vakbond/belangenbehartiging? Met welke initiatieven of organisaties verbind je je? (of niet) Wat is de positie tov. the usual suspects zoals Mensa? Zijn er ballottagecriteria? Hoe gaan de vergaderingen verlopen, fysiek of digitaal? etc. Ik volg het met belangstelling.

   Geef een reactie

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.