In jouw stad of gemeente een week lang hoogbegaafdheid promoten?

Beste mensen,

Volgens mij is het goed als er meer gepraat wordt over hoogbegaafdheid. Met hoogbegaafden onderling, met jeugdige hoogbegaafden, met oude hoogbegaafden, man, vrouw en onbekend en met iedereen die er meer over wil weten.

Wat ik voor me zie is dat ik in een stad of dorp een hele week, maandag t/m vrijdag in de avond een zaaltje huur, iedereen gratis uitnodig en ze trakteer op een koffie of thee. Via lokale en landelijke promotie verwacht ik een goede opkomst.

Om richting te geven aan de avonden wil ik in 1 week 5 thema’s bespreken en belichten. Elke avond een ander thema, bv:

  • Hoogbegaafdheid in het onderwijs
  • Hoogbegaafdheid op het werk
  • Hoogbegaafdheid in relaties
  • Hoogbegaafdheid en diagnoses
  • Hoogbegaafdheid en de hulpverlening

Meestal zullen er (lokale) sprekers / gespreksleiders zijn en voor de andere keren probeer ik het gesprek in goede banen te leiden.

Overdag wil ik en anderen dan de lokale pers te woord staan en het gesprek aangaan met iedereen die dit wil.

Om ergens 5 dagen in een stad of gemeente te verblijven, zijn daar kosten aan verbonden. Kosten voor zaalhuur, B&B, promotiemateriaal, eten, etc..

Om dit te kunnen gaan doen wil ik een beroep doen op jullie. Per week zal het rond de 1500,- kosten. Dit geld wil ik via donatie of in natura bij elkaar krijgen. Meer geld betekent meer weken hoogbegaafdheid. Zodra voldoende geld gedoneerd is ga ik, met advies van  de donateurs, een stad of gemeente kiezen en daar een zaal en een slaapplaats regelen voor een nader te bepalen week. Vooraf deze week wordt dit evenement en de sprekers lokaal  stevig gepromoot.

Dit evenement kan plaatsvinden in zowel Nederland als in Vlaanderen. Ook de overzeese gebieden kunnen maar dan is het prijskaartje anders.

Iedereen kan en mag meehelpen om deze avonden tot een succes te maken.

Je kunt me dus op pad sturen naar welke gemeente of stad dan ook met een donatie van 1500,-. Ik kan alleen maar hopen dat het een gelukkig gekozen plek is. De donatie kan ook anoniem gedaan worden met de mogelijkheid tot het noemen van plaats. Ik ben benieuwd naar de reacties.

Deze evenementen kunnen starten als we weer bijeen mogen komen in een zaaltje. Dit zal vermoedelijk in september 2021 zijn.

Stuur mij en vele anderen op pad middels een donatie!

Vragen, ideeën of opmerkingen kun je altijd mailen naar w.wind@ikbenhoogbegaafd.nl

Willem Wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.