t Peerhoes

Een herberg voor hoogbegaafden, voor inspiratie en gezelligheid.

Staat binnenkort uw gebouw hier op de site?

Het had wel de Heerenveense School in Heerenveen kunnen zijn in 2018. We hebben onze interesse getoond en we hoopten op een positieve reactie van de gemeente Heerenveen. Als je wilt helpen, promoot ‘t Peerhoes bij jouw gemeente. Of laat hier een reactie achter.

Plaats ook jouw naam hier op de website. Circa 250 personen en 10 organisaties zijn je al voor gegaan.

Bij hoogbegaafdheid denken veel mensen aan een hoog IQ. Hoogbegaafden hebben inderdaad een hoog IQ. Daardoor kunnen ze relatief snel cognitieve taken uitvoeren of eerder tot de kern van bepaalde problemen doordringen. Maar hoogbegaafdheid is meer dan dat. Hoogbegaafden zijn vaak ook ‘sneller’ op het sociale vlak. Ook daar willen en kunnen ze snel tot de kern doordringen. In sociale contacten met mensen die de ander liever voorzichtig aftasten, kan dat onvruchtbaar zijn. ‘t Peerhoes is er voor al die doortastenden. En voor hen die het willen worden.

‘t Peerhoes-concept is niet compleet zonder een aantal vaste bewoners. Een woonvorm voor hoogbegaafden binnen een centrum voor alle hoogbegaafden. Het kan, het mag, nu wij nog… even doorpakken. We kunnen het met z’n velen realiteit laten worden.

Het project ‘t Peerhoes is in de koeling gezet in afwachting van mogelijkheden. Zodra er nieuws is zult u dit zeer snel vernemen.

Wilt u meer weten over dit project? Lees hier een mooi artikel of neem contact met mij op via mail.

Met vriendelijke groet,

Willem Wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.