’t Peerhoes

Een herberg voor hoogbegaafden, voor inspiratie en gezelligheid.

’t Peerhoes is een mooi en compleet concept om een plek te realiseren waar hoogbegaafden en geïnteresseerden in hoogbegaafden voor korte of langere tijd, kunnen vertoeven in een aangename en warme omgeving.

Idealiter bestaat een Peerhoes uit een hotel of B&B, een restaurant, een café, spel- en bibliotheekruimtes, speelplaatsen voor kinderen (buiten en binnen), enkele zalen, een internetradiostudio, een camping en enkele woonruimtes voor vaste bewoners.

Afhankelijk van de ligging en kwaliteit van het gebouw zal het een luxe of low-cost Peerhoes worden.

Voor een Peerhoes is er een doelgroep van 350.000 hoogbegaafde Nederlanders, 130.000 hoogbegaafde Vlamingen, professionals die werken met hoogbegaafde kinderen en volwassenen, ouders van hoogbegaafde kinderen en iedereen die geïnteresseerd is in hoogbegaafde mensen. Bij elkaar gerekend schat ik de doelgroepgrootte op 750.000 mensen.

De kosten worden gedekt door de inkomsten uit alle activiteiten zoals overnachtingen, eten en drinken, feesten en partijen, woningverhuur, toegang tot speelruimtes, etc.. Hoe het precies bekostigd wordt is afhankelijk van de kosten en het verdienmodel dat past bij de locatie en de doelgroep.

’t Peerhoes zal door een stichting gerund worden. Binnen die stichting zal er ruimte zijn voor de inbreng van de gasten en van de mensen uit de hoogbegaafdenwereld. Het gaat er om dat iedereen zoveel tegemoet wordt gekomen om te kunnen genieten van ’t Peerhoes en daar gezelligheid en inspiratie kan opdoen.

In 2008 had ik even de beschikking over een gebouw in Kesteren. Daar heeft een groepje zich warm gelopen voor dit concept en heb ik rondleidingen gegeven aan geïnteresseerden. Deze rondleiding hebben we ook op video gezet en dit is het resultaat:

Dit project is stopgezet omdat niet alle puzzelstukjes op hun plek wilden vallen. En dat moet wel om zo’n groot project tot een goed einde te brengen. Maar we hebben er veel van geleerd en dat nemen we mee in een nieuwe poging in de toekomst. Het was wel erg gezellig en interessant om dit proefproject te kunnen doen. Het smaakte naar meer, veel meer.

Om te laten zien hoeveel mensen geïnteresseerd zijn, heb ik hen de mogelijkheid geboden om ‘vriend van ’t Peerhoes’ te worden. Tot nu toe hebben meer dan 250 mensen hun naam laten plaatsen op deze pagina. Deze mogelijkheid blijft beschikbaar voor iedereen die ook vriend wil worden van ’t Peerhoes.

Het project ‘t Peerhoes ligt nu in de koeling, in afwachting van mogelijkheden. Dat kan een investeerder(s) zijn die het interessant vindt om hierin mee te stappen of een eigenaar van een gebouw die ’t Peerhoes een mooie invulling vindt voor zijn of haar gebouw en vertrouwen krijgt in onze aanpak. Het gebouw kan door ons opgeknapt en/of verbouwd worden. We hebben daarmee ervaring, we hebben het gereedschap, de kennis en vooral, we hebben de vrijwilligers hiervoor.

In een lang artikel heb ik beschreven hoe ik ’t Peerhoes zie functioneren. Als je dit verhaal leest zal je veel duidelijk worden over de dynamiek en activiteiten van dit mooie concept. Je leest het hier.

Iedereen kan ook reageren onderaan deze pagina met een reactie op dit concept.

Heeft u interesse om vrijblijvend te gaan praten over een mogelijke instap in dit leuke project? Neem dan contact met me op om te komen tot een vrijblijvend gesprek over de (on)mogelijkheden voor een mooie en succesvolle samenwerking. Ik hoor graag van u via contact!

Met vriendelijke groet,

Willem Wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *