Opstandig hoogbegaafd

Opstandig hoogbegaafd is een E-boek geschreven door Abel Abelson.

Het gaat over de worsteling als kind en jonge man die na een lange zoektocht weet waar het probleem in zit. Hij is hoogbegaafd.

Een voor mij zeer bekend verhaal die ik niet kan lezen vanwege de slechte herinneringen in mijn eigen bestaan. Een verhaal dat ik graag begraaf en als het even kan vergeet. Dat dit zo niet werkt is duidelijk met deze website. Het definieert je toch.

Het is al wat langer op de markt maar de schrijver attendeerde me erop dat er een nieuwe, geheel herziene editie is. Het boek staat ook op de boekenlijst volwassenen. Maar speciale aandacht heeft het mijns inziens wel nodig omdat veel hoogbegaafden eenzelfde worsteling hebben meegemaakt. Of er nog inzitten. Een worsteling waar je niet weet wat en wie je bent, je allemaal labels opgeplakt krijgt, officiële en boerenverstand etiketten die allemaal een beetje kloppen maar nooit blijven zitten als een accurate omschrijving van jou.

Ik zou willen dat iedereen weet heeft van deze worsteling. Dat het kan slaan op die wat vreemde jongen of meisje. En dat dat kind of jongvolwassene de juiste richting op gestuurd wordt in een eerder stadium dan de schrijver en ik hebben moeten wachten op het verlossende woord. Het gebeurt al wat meer maar alleen de constatering dat je hoogbegaafd bent is natuurlijk niet genoeg. Daar moet bewijs voor komen, iets wat ik gemist heb en nog mis.

Daarom ook mijn oproepen om iets te realiseren in de maatschappij voor hoogbegaafden. Zoals Amsterdam was en is voor de homo’s, zo ook een plek of manier waar je je hoogbegaafd-zijn kunt installeren in jezelf. Waar je feedback, bewijs krijgt dat je niet wauwelt, rare dingen bedenkt zonder/met kennis van zaken, waar je niet als lui maar als efficiënt gezien wordt, wat je doel en reden dan ook is. Waar je even kunt zijn wie je bent en daarvan het bewijs krijgt. Je bent echt hoogbegaafd en zo zit alles in elkaar. De puzzel valt op zijn plek.

Dit E-boek beveel ik van harte aan. En wellicht helpt het een hoogbegaafde met zijn of haar worsteling doordat jij dit gelezen hebt. Misschien helpt het om iets te organiseren waar je je noodzakelijke bewijs kunt halen wat je werkelijke stikker is. En dat je daar gewoon trots op mag zijn. Zonder oordeel, zonder verweer. Trots omdat je anders bent is, zodat dat ook weer doodnormaal wordt voor jezelf.

Je kunt hier dit E-boek ‘Opstandig hoogbegaafd’ van Abel Abelson kopen voor een kleine prijs. Veel leesplezier en hopelijk kun ook jij een worstelende hoogbegaafde helpen zijn of haar weg te vinden in dit leven.

Willem Wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *