Oproep aan scholen met voltijds hoogbegaafden onderwijs

Hierbij wil ik een oproep doen aan iedereen die (deels) bezig is met voltijds hoogbegaafden onderwijs om mee te werken aan de vorming van een landelijke organisatie die voltijds hoogbegaafden onderwijs gaat ondersteunen en promoten.

Volgens de online calculator is er zeker behoefte aan 17.200 plaatsen in het voltijds hoogbegaafden basisonderwijs. Mooier zou zijn als alle hoogbegaafde leerlingen een plek kunnen krijgen en dat is een groep van 25.800 leerlingen. Momenteel is het aantal plaatsen beperkt tot rond de 15%. In sommige gebieden in Nederland is helemaal geen plaats voor hen!

Er is behoefte aan meer plaatsen maar ook aan betere samenwerking en het delen van de opgedane kennis binnen het hoogbegaafden onderwijs. Een organisatie kan die verbindende factor zijn die gericht is op samenwerken, kennis delen, promoten en ondersteunen van nieuwe projecten van voltijds hoogbegaafden onderwijs.

Wat me nu opvalt is dat scholen die voltijds hoogbegaafden onderwijs willen starten, op zoek moeten naar kennis en menskracht. ‘Hoe kunnen we dit aanpakken en wat werkt het beste in ons school?’, zo vragen ze zich af. En aan wie stel je die vraag dan? Via Facebook of LinkedIn of via via en als ze geluk hebben krijgen ze wat kennis en hulp. Een landelijke organisatie kan hierbij zorgen voor een grote sprong voorwaarts!

Deze oproep is aan iedereen die zich (deels) bezig houdt met voltijds hoogbegaafden onderwijs. Heb je tijd en energie, zet je dan in voor een organisatie die dit goede werk gaat ondersteunen en promoten. Ik kan mensen koppelen die zich hier voor willen inzetten. Dat is mijn deel.

Een dergelijke organisatie kan rekenen op een welwillend oor in Den Haag. Daar ben ik wel zeker van. Hierdoor kan de organisatie opgestart en uitgebouwd worden. Ik heb de gegevens van 103 basisscholen die ik graag aan deze organisatie ter beschikking stel.

Heb je interesse? Mail me dan zodat ik jou aan anderen kan koppelen. Samen kunnen jullie het verschil maken.

Willem Wind.

2 gedachten over “Oproep aan scholen met voltijds hoogbegaafden onderwijs”

  1. Waarom ben ik te vroeg geboren ( 1948 ) als ik toen blijk gaf enige kennis te hebben van wat de nonnen niet wisten werd ik gevild, was ik bezeten door het kwade enz enz. wat geresulteerd heeft in een zeer verwrongen jeugd, tel daarbij op het feit dat ik een incest product ben en het geval wat mij gebaard heeft idolaat was van ene Hitler en zo fout was als het maar zijn kan. Dat ik besta en in eigen tijd en op eigen kosten heb kunnen leren ( Lyceum) is op zich een wonder. Was alles zo als men heden ten dage wil wat hoogbegaafdheid betreft had ik kunnen zijn wat ik wilde wezen. Maar ik ben er dus ik besta om het maar zo eens te zeggen en ondersteun wat WW doet van ganse harte.

    1. Beste Johan, Bedankt voor je reactie. Je hebt een bijzonder leven, zo te lezen. Is het een idee om je te vragen je levensverhaal te schrijven voor hier op de website bij de andere levensverhalen? Het helpt nogal wat mensen om te lezen hoe het andere hoogbegaafden is vergaan en kunnen daardoor gestimuleerd worden tot verbetering van hun eigen leven. Ik hoor graag van je! Groet, Willem Wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.