Onderzoek schooladviezen

De enquête is gesloten!

Ik wil graag weten wat de schooladviezen zijn die hoogbegaafde leerlingen krijgen van hun basisschool. Daarom zet ik deze enquête uit in de hoop dat vele ouders de moeite willen nemen om dit in te vullen. Het is volledig anoniem, het zijn 7 makkelijke vragen die elke ouder binnen de 2 minuten kan beantwoorden. (direct naar de enquête)

Uit de resultaten kunnen we bv. afleiden of het iets uitmaakt of een leerling een meisje of jongen is, waar het gezin woont, hoe divers of niet de schooladviezen zijn en of de opleiding van de ouder(s) een rol speelt. Om een goed beeld te krijgen heb ik gekozen voor een periode van 7 jaar, te weten van 2016 tot 2022. Het gaat dan om circa 32.000 hoogbegaafde leerlingen die in deze periode de basisschool verlaten hebben.

Ik volg het onderwijs en ga hier uit van de grens van een IQ van 130 of hoger om te bepalen of een leerling hoogbegaafd genoemd kan worden. Daarnaast laat ik ruimte voor al die ouders die weten dat hun kind alle kenmerken van hoogbegaafd-zijn hebben maar waarvan de IQ-test mislukt is. Hier heb ik zelf ook ervaring mee omdat mijn kind in standje ‘school’ de IQ-test heeft afgelegd. Daar kwam natuurlijk haar ‘school-IQ’ uit.

Dit onderzoek is op een gelijkaardige manier opgezet als de onderzoeken naar het welbevinden van hoogbegaafde leerlingen en hoogbegaafde volwassenen. De resultaten wil ik naast elkaar zetten om te onderzoeken of er verbanden te vinden zijn.

Deze enquête staat open van 6 februari tot 6 maart 2022 en zal in zoveel mogelijk groepen gepromoot worden om zodoende een voldoende brede respons te krijgen. Half maart zal dan de uitkomst plus de originele data op deze website geplaatst worden zodat iedereen overal toegang tot heeft.

De enquête, 7 makkelijke vragen en binnen 2 minuten te beantwoorden door elke ouder, kunt u hier online invullen.

Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met mij opnemen.

Alvast hartelijk bedankt voor uw deelname,

met vriendelijke groet,

Willem Wind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *