Nieuwe website Open Space Onderwijs

Open Space Onderwijs heeft een nieuwe website. Top-down beschreven dus kort en krachtig. Zonder opsmuk, zonder marketing-taal.

Dit onderwijs is bestemd voor elke leerling, het is inclusief onderwijs en net zo innovatief als dat bv. Montessori was in haar tijd. Anders kijken naar leerlingen en van daaruit zorgen voor een optimale omgeving waarin leerlingen kunnen groeien en bloeien.

Hierbij is uitgegaan van kinderen die niet naar school gaan en dus kunnen functioneren in een onafhankelijke situatie. Kinderen die bv. thuisonderwijs krijgen of een particuliere school bezoeken als Iederwijs of Democratisch onderwijs. Dat soort kinderen functioneren prima als onafhankelijke personen die sociaal en leergierig zijn en blijven. Die zichzelf willen ontwikkelen vanuit een interne motivatie.

Dit past bij de ontwikkelingen in de maatschappij. Het wordt meer individualistisch in een sociale context. Deze combinatie wordt geboden door dit onderwijsconcept. Eigen tempo, eigen leermethode, eigen snelheid van leren en ontwikkelen. En dit leren doen in sociaal contact(vele andere activiteiten dan leren) met vele andere leerlingen die een ander tempo, een andere leermethode en een andere snelheid in het leren hebben.

Je kunt ook meehelpen door je naam te plaatsen op de website. En je kunt dit concept onder de aandacht brengen van mensen en organisaties die in staat zijn dit onderwijsconcept te realiseren.

Bezoek eens openspaceonderwijs.nl en lees precies hoe de opzet is. En help mee om het te realiseren.

Willem Wind

2 gedachten over “Nieuwe website Open Space Onderwijs”

    1. Bedankt Antoinette. De links zijn aangepast. De URL openspaceonderwijs.nl heb ik niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.