Mensa in nieuw jasje

Vereniging Mensa Nederland, de vereniging van hoogbegaafden, heeft een nieuwe website gerealiseerd. Mooi vorm gegeven en bol van goede informatie over hoogbegaafdheid en natuurlijk over Mensa.

Je bent hoogbegaafd als je scoort bij de top 2% op een standaard IQ-test. Deze test geeft toelating tot lidmaatschap van Mensa. Vooral voor mensen die na lange twijfels over wie/wat ze zijn, er achter komen dat ze hoogbegaafd zijn, is rondstruinen binnen Mensa, haar borrels, weekenden en andere activiteiten een verademing. Iedereen hier is uitzonderlijk intelligent en soms is dat overduidelijk en soms is het zoeken. Dat heeft niets met die ander te maken. Jouw beeld of vooroordeel over wat een hoogbegaafde is, is dan toe aan verfijning. En dat kan prima binnen Mensa want ieder lid is hoogbegaafd. Voeg die allemaal toe aan jouw beeld van ‘de hoogbegaafde’ en dan heb je een veel beter beeld gecreëerd.

Voor mij is Mensa nog steeds de adem die ik nu gebruik. Ik heb vele kilometers gereden om naar borrels te gaan, heb weekenden meegemaakt, het was allemaal aangenaam. En ik wilde verder gaan. Ik was op route en gedreven. Daar was Mensa niet geschikt voor. Als vereniging en vanuit historie kan Mensa niet veel meer zijn dan de gezelligheidsvereniging dat het zeker is. Ik blijf lid. Ongeacht wat want Mensa moet blijven bestaan. Ongeacht wat zij doet of laat.

Bezoek de nieuwe website en kijk eens rond in de vele informatie die er te vinden valt. En je kunt je natuurlijk altijd aanmelden voor de thuistest. Doen want als je hoogbegaafd bent ga je groeien binnen Mensa.

Willem Wind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *