Laurent (12) haalt master in kwantumfysica

Snelle Laurent doet het goed. En hij is en blijft vrolijk. Leuk om te zien.

Maar wel jammer dat slechts een enkeling deze kansen en gunsten krijgt. Eens in de 5 jaar is er weer zo eentje, denk ik?

Waar ik warm voor loop is als er elk jaar een paar tientallen of een honderdtal ‘Laurents’ zijn. En dan meer dan de helft Laurentiens. Dat zou recht doen aan deze kinderen die er nu al zijn en straks geboren worden maar niet de kansen en gunsten krijgen als deze jongen. En vergis je niet, deze kinderen komen er niet meer als ze dit niet mogen. Die kwijnen weg in de samenleving. Die kosten alleen maar geld.

Wees overigens niet bang dat zij dan de wereld overnemen. Juist door die goede en snelle opleiding weten ze dat dat een onhaalbaar doel zal zijn voor hen. Daar heb je echt andere vaardigheden en kennis voor nodig die nooit zullen passen bij hen.

Dit soort kinderen zijn er nu, gaan we ze helpen, als ze willen om eenzelfde route te nemen als Laurent of laten we ze wegkwijnen. Elk jaar komen er circa 4000 hoogbegaafde kinderen van school af. Daar zitten ze tussen. En dan is een honderdtal slechts 2,5%..

Een mooie schoolvorm voor dit soort kinderen is Top-down onderwijs. Daar krijgen ze allemaal alle kansen en gunsten indien ze dat willen en kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *