hoogbegaafden vinden

Er zijn circa 350.000 hoogbegaafden in Nederland. Een kleine groep waardoor het moeilijk is om elkaar te vinden. Om samen wat te gaan doen of om te filosoferen over het leven en de dood. Of de kinderen samen te laten spelen. Hoe vind je een andere hoogbegaafde die jou makkelijk kan volgen en wellicht dezelfde humor heeft als jij? Waar vindt jouw kind een leuke speelkameraad waarbij hij/zij zich niet hoeft aan te passen?

Dit kan een leuk spel zijn voor hoogbegaafden. Andere leuke spellen vind je hier.

TIP: Spreek eens af met z’n drieën of vieren! Dat werkt vaak beter en het contact loopt meestal wat soepeler.

Wil je een buddy worden voor een andere hoogbegaafde? Klik dan hier. Zoek je een buddy voor hulp en ondersteuning? Klik dan hier.

Daarom heb ik een kaart gemaakt waarop je makkelijk in jouw buurt of stad andere hoogbegaafden kunt vinden. In Nederland én Vlaanderen. Nu staan er 93 hoogbegaafden op. Klik op een pilon voor de gegevens en het emailadres om contact te maken!

Klik hier voor de grote kaart.

De locatie van jouw pilon wordt bepaald door lengte- en breedtegraden en die pilon plaats ik ergens in jouw stad of dorp of op de door jou opgegeven coördinaten.

De gegevens die echt nodig zijn, zijn alleen je (voor)naam en je contactgegevens. Dit kan je emailadres zijn of telefoonnummer of twitternaam of via Facebook. Zolang iemand anders maar contact met je kan opnemen. Je woonplaats, geboortejaar, m/v/x, hobby’s en interesses hoef je niet te plaatsen. Het is natuurlijk wel beter om goede contacten te krijgen met andere hoogbegaafden. Bij interesses kun je vermelden wat je wilt gaan doen met een nieuw contact.

Omdat contact zoeken met andere hoogbegaafden zowel interessant als eng kan worden ervaren, kan elke contactzoeker aangeven dat hij of zij zal handelen volgens MAI (Mijn Afspraken via Ikbenhoogbegaafd.nl). Deze simpele afspraken stroomlijnen de contactmomenten en zorgen er voor dat het meer interessant wordt, voor beide hoogbegaafden.

Wil je andere hoogbegaafden vinden in jouw buurt of stad? Meld je dan nu aan voor plaatsing van jouw pilon op de kaart. Werkt het formulier niet? Mail je gegevens dan naar w.wind@ikbenhoogbegaafd.nl

Een veel mooiere oplossing is natuurlijk ‘t Peerhoes, de herberg voor hoogbegaafden. Ergens in Nederland of Vlaanderen, het liefst een aantal er van.

Dit is moeilijker te realiseren dan een kaart maar misschien kun jij helpen? Bekijk de website maar eens en help mee.

www.peerhoes.nl