hoogbegaafden vinden

Er zijn circa 360.000 hoogbegaafden in Nederland en circa 135.000 hoogbegaafden in Vlaanderen. Een relatief kleine groep waardoor het wat moeilijker is om elkaar te vinden. Om samen wat te gaan doen of om te filosoferen over het leven en de dood. Of de kinderen samen te laten spelen.

Hoe vind je een andere hoogbegaafde die jou makkelijk kan volgen en wellicht dezelfde humor heeft als jij? Waar vindt jouw kind een leuke speelkameraad waarbij hij/zij zich niet hoeft aan te passen?

Daarom heb ik een kaart gemaakt waarop je makkelijk in jouw buurt of stad andere hoogbegaafden kunt vinden in Nederland én Vlaanderen. Klik op een ster voor de gegevens om contact te maken!

Nieuw op de kaart is dat je je leeftijdscategorie kunt aanduiden met een kleur. Zo word je nog makkelijker gevonden en zo maak je zelf ook makkelijker contact met een soortgenoot. De leeftijdscategorieën zijn: kinderen 18- met een groene ster, volwassenen 18-65 jaar met een blauwe ster en senioren 65+ met een rode ster.

TIP: Spreek eens af met z’n drieën of vieren! Dat werkt vaak beter en het contact loopt meestal wat soepeler. Onderaan staat nog een voorbeeldbericht dat je vrij kunt gebruiken en aanpassen.

PS1. De locatie van de ster is nooit het feitelijke woonadres van die persoon.
PS2. De ander hoeft niet te reageren. Het is natuurlijk wel leuker, al is het maar met een simpel ‘nee’.

Klik hier voor de grote kaart met zoekfunctie.

De locatie van jouw ster wordt bepaald door lengte- en breedtegraden en die ster plaats ik ergens in jouw stad of dorp of op de door jou opgegeven coördinaten.

De gegevens die echt nodig zijn, zijn alleen je (voor)naam, je woonplaats en je contactgegevens. Dit kan je emailadres zijn of je telefoonnummer, twitternaam of je pagina op bv Facebook. Zolang iemand anders maar contact met je kan opnemen. Je geboortejaar, m/v/x, hobby’s en interesses hoef je niet te plaatsen. Het is natuurlijk wel beter om goede contacten te krijgen met andere hoogbegaafden. Bij interesses kun je vermelden wat je wilt gaan doen met een nieuw contact.

Wil je vermeld worden op deze kaart? Vul dan dit formulier in:

  Je geboortejaar

  Je sexe is neutraalmanvrouw

  De connectie is voor kind 18-(groen)volwassene 18-65 jaar(blauw)senior 65+(rood)

  Omdat contact zoeken met andere hoogbegaafden zowel interessant als eng kan worden ervaren, kan elke contactzoeker aangeven dat hij of zij zal handelen volgens MAI (Mijn Afspraken via Ikbenhoogbegaafd.nl). Deze simpele afspraken stroomlijnen de contactmomenten en zorgen er voor dat het meer interessant wordt, voor beide hoogbegaafden.

  Wijzigingen of verwijdering van de kaart kun je altijd doorgeven via contact. Meestal is dit binnen 24 uur geregeld.

  Een voorbeeld van jouw bericht aan een andere hoogbegaafde:

  ================

  Hallo [naam],

  Ik kwam je naam tegen op de kaart om andere hoogbegaafden te vinden op https://ikbenhoogbegaafd.nl/hoogbegaafden-vinden/.  Je woont best dichtbij :).

  Het lijkt me leuk om je een keer te ontmoeten en te ervaren wie jij bent. Ik ben erg benieuwd hoe jij met het leven omgaat. Zullen we een keertje afspreken in een museum of tentoonstelling? Ik wilde al eens naar [naam museum], wil jij dan mee?

  Als je een andere suggestie hebt dan hoor ik die graag. Ik ben alvast benieuwd.

  Ik hoor graag van je,

  Met vriendelijke groet,

  [Je naam]

  ================

  Willem Wind.