hoogbegaafd-vriendelijke bedrijven

Hier vindt u een overzicht van grote en kleine bedrijven in Nederland en Vlaanderen die effectief en efficiënt met hoogbegaafden kunnen communiceren en omgaan.

Bedrijven waarmee u als hoogbegaafde, met meer plezier, zaken wilt gaan doen. Gun deze bedrijven uw business! Ze zijn het waard.

Op de grote kaart kunt u zoeken op trefwoord zodat u snel uw zakenrelatie zult vinden.

(PS. U kunt alles met de kaart doen, bv. in- en uit-zoomen,  u maakt de kaart niet stuk.)

Waarom deze kaart?

Een vragensteller verwoordde het zo:

“Ook hoogbegaafden realiseren zich soms wel dat ze hulp nodig hebben maar persoonlijk ben ik daarin al zo vaak teleurgesteld dat ik toch geneigd ben heel lang heel veel zelf uit te zoeken. Als ik kijk naar mensen met psychische problemen die hoogbegaafd zijn wordt dat nog problematischer. Waar vind je als hoogbegaafde hulp bij:
ondernemerschap
verslaving
schuldenproblematiek
depressie
loopbaanvraagstukken
Bij veel van deze zaken is het immers wel handig dat je gesprekspartner ook een behoorlijk niveau heeft en ondanks de HBO en universitaire achtergrond van een aantal beroepsgroepen vind ik het niveau van veel hulpverleners toch vaak niet aansluiten bij de behoefte die je als hoogbegaafde hebt.”

Maar ik denk ook aan een kapper met een ander niveau van conversatie tijdens het knippen of een tandarts die het effectiever kan uitleggen aan mij als hoogbegaafde. En ik denk aan advocaten, notarissen, verzekeraars, makelaars en iedereen die mij, voor mij passend, advies kunnen geven en helpen als ik iets wil ondernemen. Dat soort bedrijven zou aan mij een goede klant krijgen mits natuurlijk de kwaliteit gelijk is.

Voorwaarden voor plaatsing op de kaart:

Elk commercieel bedrijf, bv. eenmenszaak/vof/bv/stichting/vzw, waar één of meerdere mensen werkzaam zijn, die effectief en efficiënt kunnen communiceren met hoogbegaafden en die het liefst zelf hoogbegaafd zijn. De kwaliteit wordt vooralsnog geborgd door mijn inschatting en natuurlijk reacties van klanten. Klanten kunnen hun klachten hier indienen. Hulpverleners en scholen zijn uitgesloten want die hebben een eigen kaart.

Aanmelden als bedrijf:

U kunt uw bedrijf direct aanmelden kan via het contactformulier. De gegevens die ik nodig heb, zijn uw website en een promotiestukje van maximaal 75 woorden. Dat promotiestukje kan ik ook kopiëren van uw website. Dan heb ik alleen uw URL nodig.