Het verhaal van Allart Jung

Geboren in Nijmegen,02-01-1962, in een gezin met een broer en twee zussen. Mijn vader was betonconstructeur en later predikant. Mijn moeder was kleuterleidster, handenarbeid lerares en later yogalerares.
Als kind was ik erg op mezelf met boeken lezen op mijn kamer en muziek luisteren. Ik las filosofische werken en volwassen literatuur en luisterde met mijn vader naar klassieke muziek. Mijn verdere interesses waren viool spelen, hockey ik speelde zeer goed als scorend middenvelder bij mijn club NMHC in Nijmegen, de jeugdclub NJN Nederlandse jeugdbond voor natuurstudie en tekenen voor de clubblad van de NJN.

De scholen die ik doorlopen heb zijn: Lagere school, dit was een andere lagere school dan mijn broer omdat hij te dominant voor mij was en ik te veel met hem te maken zou hebben. Na de lagere school kwam ik in de mavo terecht en werd ik daar weggepest en weggestuurd. Ik ging naar de Lom mavo in Nijmegen. Deze heb ik afgerond. Vervolgens ging ik naar de Havo die ik ook afmaakte. Ik besloot naar Amerika te gaan te wonen bij een Amerikaanse familie en naar High school te gaan. Ik heb een high school diploma. Terug naar Nederland besloot ik een middelbare land- en tuinbouwschool te gaan doen in Kerk-Avezaath op Biologische Dynamische basis. Dit heb ik niet kunnen afronden wel de tijd vol gemaakt. Ik ben toen volwassen onderwijs VWO gaan volgen in Nijmegen, dit heb ik gehaald. Vervolgens ging ik naar de Universiteit in Wageningen wat ik maar drie maanden vol hield. Na een jaar heb ik in 5 jaar een HBO in Boskoop als tuinontwerper afgerond.

In het jaar dat ik in het VWO zat werd ik voor het eerst psychotisch. In dit jaar heb ik een beroepskeuzetest gedaan waar uit bleek dat ik gemakkelijk Stedenbouw, Industriële vormgeving of Tuinarchitectuur kon studeren. Zo’n test neemt niet alles van je mee, in de praktijk was het veel moeilijker om een studie afteronden. In Wageningen ben ik weer psychotisch geraakt en kwam bij de dagopvang in Ede voor een jaar.

De diagnose die hier het best bij past is die van Schizo affectief, dat ligt in het midden van manisch depressief en schizofrenie. De diagnose kan in de loop van tijd veranderen en is moeilijk te bepalen.

Na mijn opleidingen ben ik getrouwd geweest voor 18 jaar en heb twee dochters. Na de opleidingen ben ik wat kleine baantjes schoonmaakwerk en thuiszorg gaan doen. Ik ben tuinontwerper geweest bij de sociale werkplaats. Nu ben ik al meer dan 12 jaar postbezorger bij dit bedrijf dat nu geen sociale werkplaats meer is.

Toekomst visie: Volgens de psychotherapeut die ik gehad heb zijn de bijwerkingen van mijn medicijnen tegen psychoses en chronische bijkomende negatieve symptomen, het enige nadeel. Dus dan zou ik psychisch gezond zijn maar last kunnen krijgen van mijn nieren. Dit wordt trouwens gecontroleerd in het ziekenhuis om de drie maanden. Het is echter een proces van de lange adem, kan wel 30 jaar over heen gaan. Mijn psychotherapeut heeft gezegd dat ik hoogbegaafd ben.

Mijn psychiater zegt dat mijn medicijnen, het is een vergelijking klopt niet helemaal, een zelfde werking hebben als een prothese.
Een psychiatrisch verpleegkundige vroeg aan mij of ik beroemd wilde worden? Ik zei nee. Ze zei toen tegen me wel erkend kunstenaar en dat leek me wel wat.

Nu: Ik speel viool als tweede violist in een symfonieorkest NOVA in Arnhem maar speel ook solo voor dementerenden en ouderen. Ik ben postbezorger. Het gaat goed met me.

Allart Jung

3 gedachten over “Het verhaal van Allart Jung”

  1. Ik had gedacht dat nadat ik gezond zou zijn nog iets als kunstenaar zou kunnen betekenen, maar hoogst waarschijnlijk blijf ik postbezorger die wat met de viool doet.

  2. Hoi Ton Ton, Dank je voor je bericht, ik speel al vanaf mijn tiende maar door mijn handicap was het eigenlijk niet veel, door spanning in mijn lichaam was ik verkrampt en houterig wat niet handig is voor viool spelen, nu verdwijnt die spanning en lukt me meer. Ik speel in een symfonieorkest en speel voor bejaarden. Wie weet kan je me horen spelen een keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.