HB voorgezet onderwijs gezocht rond Hilversum

Mijn 12-jarige dochter heeft (met helaas een tussentijdse switch naar regulier) voltijds hb onderwijs genoten vanaf groep 3. Dit jaar is zij naar het VO onderwijs gegaan, brugklas Havo/VWO wat regulier onderwijs is. Helaas loopt ze op alle gebieden vast. Inmiddels wordt ze intensief gecoacht door deDNKRS, is er een orthopedagoog vanuit school al lagere tijd aan haar verbonden, wordt er nu ook een leerling coach ingezet en zijn we gestart met extra leer- en huiswerkondersteuning dat hier thuis plaatsvindt (door ‘t Boompje). Onderpresteren, laag zelfbeeld, concentratieproblemen en slecht aansluiting is wat er o.a. speelt in mijn, eens zo heerlijk overvragende, leergierige en levenslustige dochter..

We zijn druk aan het verkennen om opnieuw de overstap te maken naar (voltijds) HB voorgezet onderwijs. We wonen in Laren, maar een tikje uit de route is geen bezwaar. Wie o wie heeft de gouden tip voor ons?

Alvast dank!
Groet, Erna.

8 gedachten over “HB voorgezet onderwijs gezocht rond Hilversum”

 1. Ik zie dat u inmiddels een geschikte school heeft gevonden. Mag ik u vragen welke school dit is? Wij zitten zelf in Hilversum en zullen over een paar jaar ook op zoek moeten naar een geschikte VO school.

 2. Hey,

  Zelf zit ik op de Huizermaat in Huizen. Ik ben ook hoogbegaafd en ga dit jaar naar 6-VWO. Op mijn school is tot het derde leerjaar een speciale Talentstroming voor meer- en hoogbegaafde leerlingen. Kijk een keer op de site. Ik ben zelf begonnen op het Gemeentelijk Gymnasium Hilversum, maar die is echt af te raden. Een kakkersschool met streng regime en een koude sfeer.

  1. Hoi, kun je aangeven wat voor jou het verschil maakt tussen Huizermaat en GGH? Mijn kind zit nu op GGH maar ervaart daar veel stress.

 3. Er is een voltijds HB-school in Blaricum (OBB). Er zijn momenteel wel wat locatieproblemen, maar informeren kan nooit kwaad.
  Bovendien zijn ze bezig een voltijds HB school in Kortenhoef. De actuele status van die school ken ik niet.

  1. Beste Jochem, dank voor je reactie. De school die jij noemt, heeft mijn dochter ook doorlopen. Het is basisonderwijs voltijds HB (voorheen Leonardoschool de Werf in Huizen, maar opgeheven en ondergebracht bij de OBB Blaricum), en mijn dochter zit sinds dit jaar op VO. De keuze voor HB VO scholen is enorm schaars en ook wat er aangeboden wordt (en doorgaat voor voltijds HB onderwijs) blijkt in praktijk lang niet te bieden wat er is beloofd. Inmiddels hebben we passend HB onderwijs gevonden, waar mijn dochter is aangenomen. Hopelijk kan ze hier in het nieuwe schooljaar een goede nieuwe start maken.
   Groet, Erna.

 4. Dag Erna,
  Ik heb met je dochter te doen. Het lijkt wel wat op wat ik meemaakte op die leeftijd. Geen idee wat school en leerkrachten nu van me willen. Ze doen moeilijk maar waar en wat is dan moeilijk?? Kon ik haar maar een school adviseren die dit onderkende en gewoon goed onderwijs aanbood. Helaas kan ik dat niet.
  Met vriendelijke groet,
  Willem Wind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.