HB-Café 8-12 Haarlem: HB en misdiagnoses in de psychiatrie

Spreker: Frank de Mink
Datum: vrijdag 8 december 2017
Locatie: Badhuis, Leidseplein 49 te Haarlem
Aanvang: 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)

Het lukt bijzonder talentvolle mensen vaak om een psychiatrische diagnose te krijgen. Velen hopen daarmee op hulp bij essentiële vragen als ‘wie ben ik, waarom ben ik zo anders, hoe ga ik met anderen om, waarom voel ik meer dan anderen en wat doe ik daar mee?’ Maar zijn dit wel vragen die we aan een medicus moeten voorleggen?

Gastspreker op deze avond is Frank de Mink. In deze lezing deelt hij bevindingen uit zijn onderzoek naar hoogbegaafdheid en misdiagnoses in de psychiatrie. Hij deelt zijn twijfels en stelt essentiële vragen over de waarde van de psychiatrische diagnose in relatie tot de problemen van hoogbegaafde volwassenen.
Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. het gebrek aan kennis in de GGZ over hoogbegaafdheid en de invloed daarvan op de hoogbegaafde volwassene die – wellicht ten onrechte – met een of meer labels rondloopt; wat er zomaar kan gebeuren in de dynamiek tussen arts/psycholoog die geen rekening houdt met de hoogbegaafdheid van zijn patiënt (die veelal de goede ‘sociaal gewenste’ vragen en antwoorden al weet) en wat dat betekent voor de waarde van de diagnose; en wat betekent het krijgen van een onterechte of beperkende diagnose voor het zelfbeeld van mogelijk talentvolle hoogbegaafde volwassenen?

Frank de Mink is directeur en consultant bij Academisch Centrum Holland Tegenwicht, MOOI Begaafd. Daarnaast coacht hij hoogbegaafde, creatieve en sensitieve volwassenen. Frank de Mink studeerde natuurkunde en onderwijskunde en bestudeerde recent de psychiatrie.

De entreeprijs bedraagt € 17,50 per persoon (incl. 3 consumpties (koffie/thee). De overige consumpties dienen zelf te worden afgerekend.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje.

Inschrijven kan via: ihbv.nl/evenementen.

Eén gedachte over “HB-Café 8-12 Haarlem: HB en misdiagnoses in de psychiatrie”

  1. Er zijn individuen die dat al jaren geleden zelf ondergaan en integraal onderzocht en beschreven hebben tot op het diepste niveau. IHBV lijkt incapabel juiste kwaliteit te erkennen en blijft zich beroepen op mensen met een grote mate van gefragmenteerheid welke veelvuldig beperkt is en de samenhang achterwege laat. “Je bewegen binnen de dimensies die je zelf begijpt : alles behalve echt HoogBegaafd”; slechts enige flarden ervan ervarend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *