HB-Café 2-10 Delft: Hoogbegaafdheid en autisme

IHBVWat zijn de overeenkomsten en de verschillen?

Hoogbegaafdheid en autisme hebben overeenkomstige kenmerken, maar ook duidelijke verschillen. Zelfs voor professionals is dit niet altijd even duidelijk. Sommige hoogbegaafden krijgen daardoor een onjuiste diagnose en voelen zich dan nog steeds niet goed begrepen. De combinatie hoogbegaafdheid en een stoornis in het autistisch spectrum komt echter wel degelijk voor. Hoe zit het nou precies?

Sanne Vink, GZ-psycholoog en gedragstherapeut, zal deze avond inhoudelijk begeleiden. Vink heeft een eigen praktijk in Hendrik Ido Ambacht en heeft ruime ervaring in het begeleiden van hoogbegaafde volwassenen en kinderen met en zonder autisme.

Locatie: Creatief centrum De Zuster; Gasthuisplaats 1, 2611 BN Delft. De entreeprijs bedraagt, inclusief koffie en thee, 17,50 euro per persoon.

Voor het aanmelden voor dit HB-Café is er een online formulier op: http://ihbv.nl/evenementen. Na aanmelding kun je online betalen via iDEAL. Als een HB-Café volgeboekt is, wordt het online formulier niet meer getoond. Op de dag van het HB-Café kun je op de aanmeldingspagina kijken of er gereserveerde plaatsen zijn vrijgekomen.

Het HB-café is een activiteit van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV), een kennis-, netwerk- en projectenorganisatie met als doel het leefklimaat van hoogbegaafde volwassenen te verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *