HB-café 13-11, Delft: Hoe kunnen yoga en meditatie leiden tot geluk?

IHBVWegen naar geluk. Hoe kunnen yoga en meditatie leiden tot geluk?

Binnen de wetenschap wordt al jaren erkend dat stressreductie en emotie-regulering leiden tot een hogere gelukservaring. De totale hoeveelheid prikkels die op mensen afkomt, is de afgelopen jaren toegenomen door de ontwikkeling van de technologie, denk aan continue bereikbaarheid (mobiele telefoon) en activiteit op sociale media (sociale druk).

Hoogbegaafden kunnen sneller overprikkeld raken, door hun sensorische gevoeligheid. Daarom is het enorm belangrijk om manieren te ontdekken die ervoor zorgen dat je subtiele signalen van het lichaam leert erkennen en de mentale denkdruk kunt verlagen. Yoga is een vorm van persoonlijke ontwikkeling die kan leiden tot een groter lichaamsbewustzijn en mentale rust.

Irani Otten zal deze avond begeleiden. Zij is eigenaar van Zinzijn, een NOLOC erkend bureau voor loopbaancoaching. In haar praktijk begeleid zij regelmatig hoogbegaafde volwassenen. In haar trajecten integreert zij vaak yoga en meditatie. Zij zal naast een stukje geschiedenis over Yoga ook aandacht besteden aan meditatie en mindfulness. Naast de theorie zal er ook voldoende ruimte zijn voor praktische oefening en onderling contact.

Het HB-café is er voor iedereen die hier belangstelling voor heeft. Het is een combinatie van café (gezelligheid) en een thema (leerzaam). Meer info op: www.ihbv.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *