EHBO-workshop speciaal voor gevoelige kinderen

LIMMEN – Gevoelige, fantasierijke kinderen kunnen zich van alles indenken, soms ook rampscenario’s. Daar kan piekeren uit voortkomen. Hoe help je een kind dat wakker ligt om problemen die er nog niet zijn? Een speciale EHBO-workshop kan helpen.

EHBO-trainer Jeannette Admiraal

Gevoelige, intelligente kinderen hebben vaak een zeer levendige fantasie, soms zelfs een fascinatie voor enge dingen, bloed, dood, oorlogstoestanden. Ze denken na over situaties en stellen heftige vragen, zoals ‘stel dat ik bij oma ben en ze krijgt een hartaanval?’ Of ‘stel dat mijn kleine zusje iets in haar keel heeft en ze stikt bijna?’ Of ‘als mijn vriendje van een hoog klimrek valt, wat moet ik dan doen?’

Serieus
Zaak is om deze grote zorgen serieus te nemen. Want wat gebeurt er wanneer een ouder zegt ‘welnee joh, zo erg wordt het nooit’ of ‘dat moet je aan volwassenen overlaten’? Het kind voelt zich niet veilig met zijn of haar zorgen en houdt deze voor zich. Dus het werkt niet om te zeggen ‘ga maar weer spelen’.

Wat helpt tegen zorgen maken?
Waar een kind wel iets aan heeft: vaardigheden trainen! Het stelt deze kinderen gerust als hun zorgen besproken mogen worden en als ze het gevoel hebben dat ze iets kunnen dóen. Het helpt om voorbereid te zijn, voor als er iets mis gaat.

Daarom biedt het Droomdenkers Talentcentrum een EHBO-workshop voor gevoelige kinderen.

EHBO-trainer Jeannette Admiraal

Eerste hulp oefenen
Tijdens de workshop wordt met kinderen vanaf 10 jaar gesproken over hoe je kunt helpen wanneer iemand in nood is. Er wordt verteld over eerste hulp bij ongelukken. En er wordt geoefend met de meest voorkomende gevaarlijke situaties.

Trainer is Jeannette Admiraal. Zij is zeer ervaren EHBO-trainer en werkt voor het Rode Kruis en de Reddingsbrigade.

Wie-wat-waar
Deze workshop is voor leerlingen van de bovenbouw basisschool en voortgezet onderwijs/de middelbare school, van pakweg 10 tot 16 jaar. Per één kind en (groot)ouder zijn de kosten € 10. De workshop is op zaterdag 26 oktober van 13 tot 15 uur in het Droomdenkers Talentcentrum, Schipperslaan 13 in Limmen.

Aansluitend is er speelmiddag en kennismaken met de coaches van het talentcentrum, Suzanne Buis en Mareille Kaandorp. Je kunt tot 17 uur blijven voor een spelletje en een praatje.
Aanmelden: www.volliefs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.