Een week HB pr in Alphen aan den Rijn

We willen in het najaar een week lang hoogbegaafdheid in het zonnetje zetten in Alphen aan den Rijn.

Er wonen 112.580 mensen in deze gemeente. Circa 2250 mensen zijn dus hoogbegaafd. Circa 170 zijn leerling PO, 130 zijn leerling VO en 1400 mannen en vrouwen zijn hoogbegaafd in de leeftijd tussen 18 en 65 jaar.

We gaan uitzoeken of er voldoende ruimte is voor deze mensen om te functioneren in Alphen aan den Rijn. Is er plaats op de scholen, op het werk en heeft de gemeente voldoende oog voor deze groep binnen haar gemeente. En wat vinden de hoogbegaafde inwoners zelf van hun leven in Alphen aan den Rijn?

In deze week gaan we met iedereen en elke instantie en bedrijf in gesprek om de voordelen van hoogbegaafden binnen hun organisatie over het voetlicht te krijgen. Het is ook in hun belang dat hoogbegaafden optimaal kunnen wonen en werken en Alphen aan den Rijn.

Via Wikipedia kom je veel te weten over Alphen aan den Rijn, een oude stad.

Onze uitgangspunten zijn de definitie van Mensa: Hoogbegaafd ben je als je scoort bij de top 2% op een standaard IQ-test. En de omschrijving van Maud van Thiel:

“Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Hij of zij schept plezier in creëren.”

Om deze week te realiseren hebben we donaties nodig. We hebben 1500 euro nodig om deze week te realiseren. Wil je helpen? Doneer dan (ev anoniem) een (klein) bedrag via Doneeractie! Ik heb het liefst 300 x 5,- want daarmee laat Alphen zien dat de behoefte groot is aan zo’n promoweek.

Deze actie loopt tot 23 juli 2021. Als we het streefbedrag niet halen gaan de donaties in de algemene pot en worden ze gebruikt voor een andere gemeente.

Wil je meer weten over de landelijke actie? Dat vind je hier en stel je vragen gerust en vrijblijvend bij de reacties of elders op internet of mail ze naar ondergetekende: w.wind@ikbenhoogbegaafd.nl

Willem Wind.

Eén gedachte over “Een week HB pr in Alphen aan den Rijn”

 1. Hoi Willem,

  Wauw wat een mooi initiatief!

  In mijn visie (leerkracht, ouder van 3 hb kids en kernvisiecoach waar ik leerlingen begeleid die anders leren, veel HBers) is het aanbod in Alphen erg laag. Er zijn twee scholen maar daar wordt lang niet altijd even goed tegemoet gekomen aan de behoeften. Mede door geldgebrek en formatie (bij onze school gaat dit jaar zelfs het HB onderwijs in gr 6 op de schop)
  Als ouders hebben we al een lang en pittig traject achter de rug. Dus ik doneer graag.

  Met vriendelijke groeten
  Sandra Vergeer
  Gelukkig wijzer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.