Danny

Hoogbegaafd tja,
Mijn vrouw en ik zitten er nu midden in, en 1,5 jaar geleden hadden we de term alleen wel eens gehoord. Maar nu weten we ondertussen wel het een en ander van hoogbegaafdheid af.
Onze zoon Tim is hoogbegaafd hier kwamen we 1 jaar geleden achter toen we Tim een wisc III test lieten doen. Zijn IQ is moeilijk precies vast te stellen omdat hij op het performale vlak buiten de test scoort, de test kwam uit op 145. Hij was 5 jaar toen hij de test deed en werd 2 maanden later 6 jaar. En zat nog in groep 2 toen we de test deden.
Nou daar zit je dan als 2 ouders, .. Oke hij is hoogbegaafd en nu?
Tim zij school heeft het ontzettend goed aangepakt. Wij komen daar regelmatig op gesprek en proberen samen met school  een ideale leer situatie te creëren voor Tim. Versnellen en verrijken zijn de 2 bekende termen hier.
Toch is Tim nu een beetje gedemotiveerd geraakt, want je moet nu eenmaal door de verplichte kost heen. En dit vind hij echt niet leuk, dus had hij zijn werk vaak maar half af en ging hij lekker om zich heen zitten kijken in de klas.
Hij gaat nu samen met ons wat coaching doen bij een speciaal bureau om zijn werk houding te verbeteren.

De kinderpsycholoog vertelde ons ook dat hoogbegaafdheid erfelijk is, …. Oke.
Nou prima mijn vrouw en ik dus ook wat IQ test gemaakt en ja hoor ook allebei boven de 130 gescoord. En dan ga je terug denken en realiseer je je dat jij in het verleden de zelfde dingen deed als je eigen kind nu. Allen vertelden ze je op school dat je motorische gestoord was of dat je je maar niet kon concentreren. Tim en ik zijn ook allebei ambidexter en dit vergt ook de nodige aandacht als je gaat leren schrijven ed..
Tot dus ver is de hoogbegaafdheid binnen de familie een interessante  “reis” en zijn we benieuwd wat er nog meer op ons pad zal komen.
Enkele voorbeelden van verschijnselen die wij bij Tim zagen:
Toen hij 2 jaar oud was wist hij 2 nieuwe verfblikken open te maken zonder gereedschap door de ene met een hoek van 45 graden op de andere te slaan. Plop deksel er af alles zat onder de verf. Toen dachten we er niets van nu twijfelen we er aan of het misschien toch doordacht was.
Sinds hij kan praten weet hij ieder automerk te benoemen en ook alle caravans en vrachtauto’s en campers.
Hij weet sinds hij 2,5 a 3 is de weg naar opa en oma en naar allerlei andere locaties waar we wel eens komen.
Als je hem iets vraagt dan geeft hij vaak niet gelijk antwoord, hij gaat dan waarschijnlijk veel meer opties in zijn gedachte na dan wij denken voor hij antwoord.
Heb je vragen of tips of opmerkingen mail me dan gerust.
Vriendelijke groeten
Danny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *