Buddy-project voor hoogbegaafden

Tussen het openbare vinden van hoogbegaafden en het inschakelen van een coach voor je kind of voor jezelf, is er behoefte gebleken aan een buddy-project. Een manier om met veel privacy, gekoppeld te worden aan een andere hoogbegaafde in jouw eigen omgeving. Met iemand die voorgeselecteerd is waardoor de kans op een leuk contact voor langere duur, sterk verhoogd wordt.

Er zijn 10 koppelingen gemaakt tot nu toe.

Hoe werkt het buddy-project

Onderaan kun je je aanmelden voor dit project. Hoe meer gegevens je deelt, hoe groter de kans op een succesvolle koppeling met een hoogbegaafde uit je eigen omgeving. Vertel wat je verwacht en geef eventuele voorkeuren op. Op de kaart komt dan een pictogram op je woonplaats te staan met alleen een verwijzing naar je leeftijd en geslacht. Je andere gegevens worden nooit gedeeld noch openbaar gemaakt.

Binnen het buddy-project zijn beide op hun terrein buddy voor de ander. De verhouding tussen de twee hoogbegaafden zal per onderwerp en in tijd wisselen tussen buddy zijn en een buddy hebben.

Op deze kaart vind je de plaatsen waar iemand een buddy zoekt. De plaatsing van de pictogram zegt niets over de exacte woonlocatie van de hoogbegaafde.

Hoe gaat een koppeling

Zodra ik een koppeling mogelijk acht, stuur ik beide hoogbegaafden een mail met de vraag of ze nog interesse hebben in een koppeling. Indien beide ‘ja’ zeggen stuur ik beide een mail met de naam en leeftijd van de andere hoogbegaafde. Soms kennen mensen elkaar al en het kan dan zijn dat een koppeling niet gewenst is. Gaan beide hoogbegaafden hiermee akkoord dan stuur ik 1 mail naar beide hoogbegaafden met eventueel wat tips voor een eerste contact. Beide hoogbegaafden kunnen dan onderling verder gaan met het maken van een afspraak. Ik delete alle gegevens van beide hoogbegaafden en ik delete ook de betreffende pictogrammen op de kaart.

Tips voor succes

Beide hoogbegaafden bepalen zelf hoe hun buddy-project er uit komt te zien. En dat kan in tijd veranderen. Sommigen gaan om de paar week een wandeling maken, anderen waarderen regelmatig een avond op café en weer anderen gaan samen sporten. Leg de lat dus niet te hoog voor deze relatie. Elkaar even in de ogen kijken en wat lichte conversatie(koetjes en kalfjes) is zeker op een eerste ontmoeting het beste. Dan kun je de ander in de komende ontmoetingen steeds beter leren kennen. Zeker als je iets onderneemt met elkaar. Een museum of festival bezoeken, biljarten of breien, een boek bespreken of een theorie uitwisselen, van alles is mogelijk en beter dan alleen maar praten met elkaar. Dat doen we vaak te snel en te diepgaand waardoor onze emoties niet mee kunnen komen in de opbouw van een relatie.

Hulp

Op de achtergrond ben ik altijd beschikbaar om mee te helpen eventuele problemen op te lossen. Ook kan ik een hoogbegaafde op afstand bijstaan met een eerste afspraak. Bijvoorbeeld als achterwacht zodat je er niet helemaal alleen voorstaat.

Heb je nog vragen over het buddy-project voor hoogbegaafden? Vraag het me gerust, geen probleem.

Aanmelden voor het buddy-project:

Je krijgt bij een succesvolle aanmelding een bevestigingsmail.

manvrouwdivers

ik zoek een buddyik ben graag een buddyik zoek contact met een hoogbegaafde

Willem Wind