20-11-15 HB-Café Utrecht: ‘HB, de ontdekking van je leven’.

IHBVOp 20 november is er een HB-Café in het Springhuys te Utrecht met als thema: ‘HB, de ontdekking van je leven’. Veel volwassen hoogbegaafden hebben op latere leeftijd ontdekt dat ze hoogbegaafd zijn. De verschillende fasen in deze ontdekkingstocht komen deze avond aan bod en ook ervaringen worden uitgewisseld. Gastsprekers op deze avond zijn Noks Nauta en Gemma Geertshuis.

Tegenwoordig wordt hoogbegaafdheid vaak op jonge leeftijd herkend, maar veel van de huidige volwassenen kwamen hier pas op latere leeftijd achter. De aanleiding tot het ontdekken van hoogbegaafdheid op latere leeftijd is heel verschillend, net als de manier waarop er mee om wordt gegaan. In dit HB-café nemen we je mee op de ontdekkingsreis die ‘laat-hoogbegaafden’ maken en bekijken we de verschillende fasen in de ontdekking van HB. Van rouw tot euforie, van verwondering tot zelfvertrouwen.

Noks Nauta, arts, psycholoog en bestuurslid IHBV en Gemma Geertshuis, HB-/HSP-coach en coördinator van het HB-café Utrecht zullen op deze avond kennis aanreiken over de verschillende fasen bij het ontdekken van hoogbegaafdheid. Uiteraard worden ook ervaringen uitgewisseld: Wat betekende het ontdekken van hoogbegaafdheid voor jou? Hoe heb je het verwerkt en hoe ga je er nu mee om? Wat vind je lastig en wat zou je nog willen weten rond dit thema? We sluiten het plenaire deel af met het formuleren van positieve voornemens, waarna je op individuele basis nog na kunt praten.

Meer informatie over de HB-Cafés zijn te vinden op www.ihbv.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *