Vraag maar raak! Vraag 39

Waar zoek je als hoogbegaafde hulp?
Ook hoogbegaafden realiseren zich soms wel dat ze hulp nodig hebben maar persoonlijk ben ik daarin al zo vaak teleurgesteld dat ik toch geneigd ben heel lang heel veel zelf uit te zoeken. Als ik kijk naar mensen met psychische problemen die hoogbegaafd zijn wordt dat nog problematischer. Waar vind je als hoogbegaafde hulp bij:
ondernemerschap
verslaving
schuldenproblematiek
depressie
loopbaanvraagstukken
Bij veel van deze zaken is het immers wel handig dat je gesprekspartner ook een behoorlijk niveau heeft en ondanks de HBO en universitaire achtergrond van een aantal beroepsgroepen vind ik het niveau van veel hulpverleners toch vaak niet aansluiten bij de behoefte die je als hoogbegaafde hebt.

Antwoord:

Dit is een goede vraag(bedankt!) en ik heb er niet direct een antwoord op. Zelf merk ik ook dat als ik niet oppas, de adviseur of medewerker mij graag alles tweemaal vertelt en vervolgens nog indringend vraagt of ik het allemaal onthouden en begrepen heb. Het is dan lastig om vriendelijk te blijven. En het is lastig om later toch weer dat telefoontje te moeten doen of dat gesprek aan te gaan.

Omdat veel bedrijven zoeken naar nieuwe ingangen ter faveure van hun klantvriendelijkheid en wellicht een nieuwe groep klanten aanboren die zij goed kunnen bedienen, denk ik er over om een kaart te maken waar bedrijven (voorlopig) gratis zich kunnen laten vermelden als hoogbegaafd-vriendelijk bedrijf. Een bedrijf dat weet wat hoogbegaafdheid is en hoogbegaafden op een juiste manier van dienst kan zijn.

Terug naar het overzicht van ‘Vraag maar raak!’.